Ελλάδα

Ο Μουζάλας χρεώνει στη ΝΔ την τραγική κατάσταση στη Χίο

Ο Μουζάλας χρεώνει στη ΝΔ την τραγική κατάσταση στη Χίο
Επίθεση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής σε αξιωματική αντιπολίτευση και τοπική αυτοδιοίκηση για την κατάσταση με το προσφυγικό στο νησί της Χίου.

Βολές κατά της ΝΔ και του δημάρχου της Χίου επέρριψε ο Γιάννης Μουζάλας για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο νησί του Αιγαίου με τους πρόσφυγες στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως ο Δήμος αντιστέκεται στην κατασκευή νέου καταυλισμού, ενώ για τη ΝΔ είπε ότι υποκινεί ενέργειες κατά των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι η στάση του Δήμου Χίου επηρεάστηκε από την οργή της τοπικής κοινωνίας, η οποία υποκινήθηκε από τη “συστηματική δουλειά” ακροδεξιών και ρατσιστικών στοιχείων.

Με παρέμβασή του ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς διέψευσε τις καταγγελίες του υπουργού. Αντέτεινε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει υπαναχωρήσει από οιαδήποτε συμφωνία, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Σε διάψευση της καταγγελίας ότι η ΝΔ εμποδίζει την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης προέβη, επίσης μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν επιβάλει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι η μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι δυνατή βάσει της συμφωνίας, καθώς αυτή είναι η ερμηνεία που έχουν επιλέξει τόσο η Κομισιόν όσο και η Άγκυρα.

Προειδοποίησε δε ότι εάν καταρρεύσει η συμφωνία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δεχτούν νέο κύμα χιλιάδων προσφύγων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments