Ελλάδα

Απολογείται για απιστία ο Ανδρέας Μαρτίνης

Απολογείται για απιστία ο Ανδρέας Μαρτίνης
Για την υπόθεση της απόκρυψης χρημάτων στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού καιτου νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά σε νοσήλια και εξετάσεις εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν πλήρωσαν ασθενείς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στη λίστα των ασθενών καταγράφονται περισσότερα από 50 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι. 

Η ζημιά που προκλήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς που απήγγειλε την νέα κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη, φέρεται να επικέντρωσε την έρευνά του μόνο στις περιπτώσεις που είχαν κατώτερο πλαφόν τις 3.000 ευρώ, καθώς είναι χιλιάδες εκείνες των ασθενών που εμφανίζονται να εξετάστηκαν ή να νοσηλεύτηκαν, χωρίς να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος που τους αντιστοιχούσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από εκείνους που φέρονται να έλαβαν, χωρίς να το δικαιούνται, δωρεάν περίθαλψη ή εξετάσεις, δεν θα κληθεί ως κατηγορούμενος.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για “μίζα” 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου. Τότε είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Η σύζυγος του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments