Διεθνή

Κουρτς: Η ΕΕ είναι στο σωστό δρόμο για το προσφυγικό

Κουρτς: Η ΕΕ είναι στο σωστό δρόμο για το προσφυγικό
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, κανείς θα πρέπει να σταματά τους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα.

Την εκτίμηση πως η Ευρώπη βρίσκεται στο “σωστό δρόμο” στο προσφυγικό”, έκανε σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κατά την άποψή του, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είχε σαν συνέπεια να πνίγονται περισσότεροι άνθρωποι στην Μεσόγειο από ό, τι στο παρελθόν και ο στόχος τώρα είναι να δοθεί ένα τέλος στους θανάτους αυτούς.

Ο ίδιος, δεν είναι κατά της μετανάστευσης, αντιτίθεται όμως, στο να αφεθεί στην τύχη ή στους διακινητές, η περαιτέρω εξέλιξη στο προσφυγικό ζήτημα, και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να περιοριστεί η εισροή προσφύγων και να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, κανείς θα πρέπει να σταματά τους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα και να οργανώνει την επαναπροώθησή τους, ενώ θα πρέπει να βρεθούν περιοχές όπου θα τους προσφέρεται προστασία, αλλά όχι το εισιτήριο για την Κεντρική Ευρώπη.

Η κατάρρευση του Χώρου του Σένγκεν και οι θάνατοι στην Μεσόγειο, δεν είναι ο δικός του δρόμος, επισήμανε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ζητώντας να υπάρξουν “πραγματικές προσεγγίσεις” στο ζήτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments