Αθλητισμός

Έγινε λάθος με τον Πάρντο…

Έγινε λάθος με τον Πάρντο…
Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται στην επιλογή της ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού και στο εξόφθαλμο όπως αποδείχθηκε λάθος της.

​•    Ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αντίπαλοί του ήταν όλοι καλές ομάδες-το ότι εμείς τις υποτιμάμε, είναι δικό μας πρόβλημα, όμως οι ομάδες αυτές είναι καλές. Όχι όμως μεγάλες ομάδες-που κι αυτό επίσης έχει τη σημασία του στην αξιολόγηση.

•    Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου, πέραν του προφανούς, δηλαδή των εγκληματικών λαθών στην άμυνα; Πολύ απλά ότι από τα 10 ματς, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στα τέσσερα (δύο με Μπερ Σεβά και δύο με ΑΠΟΕΛ), σε άλλα τέσσερα έβαλε από μόλις ένα γκολ (στα δύο με τη Γιάνγκ Μπόϊς και στα έξω με Αρόουκα κι Αστάνα), στο ένα έβαλε δύο γκολ στην παράταση (2-1 με Αρόουκα μέσα) και μόλις στο ένα από τα δέκα ματς, με την Αστάνα εδώ (4-1), ήταν αποτελεσματικός και τέλος πάντων καλός επιθετικά.

•    Για ποιους λόγους;

•    Πρώτον, γιατί σκόραραν με το στανιό οι φορ του. Ο Ιντέγε είχε ένα γκολ και ο Καρντόσο κανένα. Δεύτερον, γιατί εκτός του Σεμπά (4 γκολ) κι οι άλλοι επιθετικογενείς του δεν έκαναν τη διαφορά (από ένα γκολ Φορτούνης, Ελιονούσι, Τσόρι). Τρίτον, γιατί από τους κεντρικούς του χαφ πήρε μόνο ένα γκολ (Καμπιάσο). Τέταρτον, γιατί από τους αμυντικούς του πήρε επίσης μόνο ένα γκολ (Φιγκέϊρας).

•    Απλό είναι…

•    Που θέλω να καταλήξω: νομίζω ότι αποδείχθηκε πως ήταν λάθος του Μπέντο που άφησε εκτός λίστας Γιουρόπα Λιγκ τον Πάρντο. Ξέρουμε τα μειονεκτήματα του, όμως ο Κολομβιανός έχει τις στιγμές που κάνουν τη διαφορά, όπως είχαμε δει πέρσι με τα τρία γκολ που έβαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

•    Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός τις καλές στιγμές του Πάρντο και φέτος στην Ευρώπη. Και κακώς έμεινε μόνο με Ελιονούσι και Σεμπά για τα άκρα της επίθεσης του, έχοντας ως μοναδική εναλλακτική τον Μανθάτη (πάλι καλά που το παιδί έβγαλε τη σέντρα για το γκολ του Σεμπά στην Αστάνα να λέμε).

•    Ο Πάρντο έστω 20 λεπτά να παίξει, μπορεί να κάνει ένα γκολ η, να βγάλει μία σέντρα (σαν αυτή με την οποία είχε βάλει το μοναδικό γκολ ο Σεμπά στην Αρόουκα…) η, να πάρει μία κάρτα από τον αντίπαλο, να κάνει μία διείσδυση. Κι ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που βρίσκονται πιο εύκολα οι χώροι απ΄ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσε να φανεί πολύτιμος.

•    Μου θύμισε τον αποκλεισμό πέρσι του Ντουρμάζ από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να μεγαλώσει και το ερωτηματικό μου, γιατί ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο να αφήνει έξω από την Ευρώπη ένα καλό του όπλο.

•    Ειδικά αν σκεφθούμε ότι οι Σιόβας και Βούρος δεν έπαιξαν λεπτό, ο Τσόρι μπήκε μία φορά αλλαγή στο 76’ και οι Ομάρ, Μπουχαλάκης, Ρομαό έπαιξαν από μία φορά ο καθένας…

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments