Διεθνή

ΗΠΑ κατά Ερντογάν: Δεν έχουμε καμία σχέση με το ISIS

ΗΠΑ κατά Ερντογάν: Δεν έχουμε καμία σχέση με το ISIS
Το Στείτ Ντιπαρτμέντ υποστηρίζει πως δεν έχει αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό προς τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον Άσαντ στη Συρία.

Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η αποστασιοποίηση των σχέσεων Άγκυρας – Ουάσινγκτον μετά από τις γέφυρες που ρίχνει ο πρόεδρος της Ρωσίας στον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε το βράδυ της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) πως ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί στη Συρία δεν υποστηρίζει τον ISIS, μαζί με άλλες ομάδες. Ο Ερντογάν είχε επίσης κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις κουρδικές “τρομοκρατικές” οργανώσεις YPG και PYD.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία.

Παράλληλα ο Τόνερ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θεωρεί “εχθρική ενέργεια”, η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους σύρους αντάρτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments