Πολιτική

Νεφελούδης: «Το 75% της αξιολόγησης έχει κλείσει»

Νεφελούδης: «Το 75% της αξιολόγησης έχει κλείσει»
Το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας με δηλώσεις του απορρίπτει το ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 1/3 των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Την ώρα που παραμένουν ερωτηματικά σχετικά με την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ Αθήνας – δανειστών, ο γγ του υπουργείου Εργασίας έρχεται να διαψεύσει τις διαρροές από τους δανειστές, λέγοντας την Τετάρτη πως το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης έχει κλείσει.

Σε συνέντευξη του στο ρ/σ «Πρακτορείο» της Θεσσαλονίκης και ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την αξιολόγηση, ο κ. Νεφελούδης απάντησε: «Έχουν μείνει σε εκκρεμότητα τα εργασιακά, τα ενεργειακά και τα πλεονάσματα. Το 75% έχει κλείσει ή είναι στη διαδικασία του κλεισίματος.

Πιστεύω πως μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου μπορεί να έχει κλείσει η αξιολόγηση, καθώς όσα προβλέπονται στη συμφωνία έχουν ολοκληρωθεί. Η Ελλάδα βάσει των δεικτών πάει καλά. Αυτή την ώρα, η χώρα -και όχι η κυβέρνηση- υφίσταται πολιτική πίεση. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ακραίοι κύκλοι της ΕΕ επιμένουν στις προτάσεις του ΔΝΤ, που έχουν αποδειχτεί λάθος».

Σχετικά με τα εργασιακά, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε: «Η επαναφορά ξανά και ξανά των ομαδικών απολύσεων και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων δεν ωφελεί. Εμείς επιμένουμε, πέρα από το γεγονός ότι έχει σχέση με την ιδεολογία μας, μας αναγκάζει η ίδια η ζωή να επιμένουμε, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων». Επιπλέον αναφέρθηκε και σε επιχείρηση, που -όπως είπε- παρανόμως πληρώνει τους εργαζόμενους με κουπόνια.

Σημείωσε: «Η κατάσταση της εργασιακής ζούγκλας είχε διαμορφωθεί από το 2000, όταν είχε εισβάλει στη ζωή μας ο όρος απασχολησιμότητα, αλλά εντάθηκε με την κρίση».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εκβιασμούς υφίστανται οι εργαζόμενοι για ατομικές συμβάσεις» υπογράμμισε ο γγ και τόνισε ότι η εισφοροδιαφυγή αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή για τα ταμεία. «Θέλουμε να παρεμβαίνουμε και προληπτικά και κατασταλτικά στις επιχειρήσεις […] Πλέον υπάρχει νομοθετική υποχρέωση του εργοδότη να στέλνει τις συμβάσεις ηλεκτρονικά στο ΣΕΠΕ. Εμείς έχουμε τον μηχανισμό να ελέγχουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments