Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία στη Θεσσαλονίκη
Δύο άνδρες οι δράστες της δολοφονίας του 66χρονου. Εμπλέκονται και σε υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Δύο άνδρες ταυτοποίησε και συνέλαβε η Αστυνομία ως τους δράστες ένοπλης επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 66χρονο, τον περασμένο Μάιο, στην περιοχή της Τούμπας. Πρόκειται για έναν 60χρονο, ο οποίος φέρεται ο φυσικός αυτουργός και έναν 55χρονο που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 60χρονος, έπειτα από πρόκληση και παρακίνηση του 55χρονου άντρα, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά τον 66χρονο, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες ως δράστες της ανθρωποκτονίας εμπλέκονται και σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μαζί με ακόμη δύο άντρες, ηλικίας 53 και 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επίσης, καθώς και μία 46χρονη, ήδη κρατούμενη σε κατάστημα κράτησης.

Η γυναίκα που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 φέρεται πως ενεργώντας κατ’ εντολήν του 55χρονου μετέφερε από την Αθήνα ποσότητες ηρωίνης και του τις παρέδιδε, μέρος των οποίων παραλάμβαναν στη συνέχεια, τόσο η ίδια όσο και ο 53χρονος ημεδαπός, για ιδία χρήση αλλά και για περαιτέρω διακίνηση. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 60χρονος προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης, τόσο για μεταπώληση, όσο και για ιδία χρήση.

Οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Στις έρευνες που έγιναν σε οικίες και οχήματα, καθώς και στον τόπο εργασίας ενός εκ των δραστών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, 59 φυσίγγια, συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, πλαστικά φιαλίδια με μεθαδόνη, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μία μεταλλική σιδερογροθιά, 17 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 3.570 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για «άμεση αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», «Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», παραβάσεις «νομοθεσίας περί όπλων» και «νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments