Διεθνή

Ερντογάν στον Ρούτε: Κέρδισες τις εκλογές, αλλά έχασες την τουρκική φιλία

Ερντογάν στον Ρούτε: Κέρδισες τις εκλογές, αλλά έχασες την τουρκική φιλία
Με τον καλό του λόγο ''συνεχάρη'' τον Ρούτε ο σουλτάνος!

Με τον δικό του ”μοναδικό” τρόπο επέλεξε να σχολιάσει ο Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, τη νίκη του Ρούτε, έναντι του ακροδεξιού Βίλντερ!

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον υπουργό του Τζαβούσογλου περί μη διαφοράς μεταξύ των δύο, ο τούρκος πρόεδρος είπε για το εκλολγικό αποτέλεσμα: ”Ο Ρούτε μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε την φιλία της Τουρκίας”.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης, στην ίδια ομιλία του στην περιοχή Σακάρια, την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να επιτρέψει στις εταιρίες να απαγορεύουν στις υπαλλήλους τους να φορούν ισλαμικές μαντίλες υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

“Ντροπή στην ΕΕ. Κάτω οι ευρωπαϊκές αρχές, οι αξίες και η δικαιοσύνη σας… Άρχισαν μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση”, κατέληξε.

 Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ”δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του φιλελεύθερου κόμματος του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, νικητή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, και του «φασίστα» Γκέερτ Βίλντερς”.

”Κοιτάξτε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς, πρόκειται για την ίδια νοοτροπία”, δήλωσε ο Τσαβούσολγου, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας.

Και κατέληξε, ρωτώντας ρητορικά: ”Πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να αποσυνθέτετε την Ευρώπη και να την οδηγείτε στον γκρεμό», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες. «Σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments