Διεθνή

ΗΠΑ-Μαζική ”επίθεση” στoν κυβερνοχώρο

ΗΠΑ-Μαζική ”επίθεση” στoν κυβερνοχώρο
Κατασκοπεία σε ΗΠΑ από δύο μέλη της πρώην KGB-Αρνείται η Μόσχα, οιποιαδήποτε ανάμειξη.

Επανέρχεται το Κρεμλίνο απέναντι στην υπόνοια για εμπλοκή της Μόσχας στην υπόθεση των δύο κατασκόπων που κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ για ”επιθέσεις” σε 500 εκατομμύρια λογαριασμούς του Yahoo.

“Eπαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ουδεμία σχέση έχει η Ρωσία με τις παράνομες κυβερνοεπιθέσεις” τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η συζήτηση ξεκίνησε καθώς οι μυστικοί πράκτορες, ο Ντμίτρι Ντοκουτσάεφ και ο Ιγκόρ Σοούστσιν, είναι μέλη της FSB, της διαδόχου της Ρωσικής KGB. Οι επιθέσεις στους λογαριασμούς ξεκίνησαν το 2014 με διπλό στόχο τόσο την κατασκοπεία όσο και το οικονομικό κέρδος και συνεχίστηκαν μέχρι και το 2016.

Χθες, σε συνέντευξη τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, Mary McCord, απήγγειλε κατηγορίες στους δύο κατασκόπους και ανέφερε ότι στόχος ήταν οι λογαριασμοί Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων, Ρώσων δημοσιογράφων, υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών και επιχειρηματιών.

Οι κατάσκοποι κατηγορούνται ακόμη ότι προσέλαβαν δύο χάκερς τους Αλεξέι Μπελάν και Καρίμ Μπαράτοφ, για να χακάρουν τους λογαριασμούς των χρηστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments