Μedia

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Νικολαΐδης

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Νικολαΐδης
Σε ηλικία 92 ετών έφυγε έφυγε από τη ζωή ο εκδότης της εφημερίδας "Φως των Σπορ", μια προσωπικότητες της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο πρώτος σταθμός στην σπουδαία πορεία του ως δημοσιογράφος, ξεκίνησε από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία ήταν υπεύθυνος για την επιμέλεια του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, όταν η διεύθυνση της εφημερίδας του ζήτησε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη, με την οποία έως τότε διατηρούσαν σχέση.

Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι το «Φως» ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα σταδιακά κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων. Στην εφημερίδα εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παραμένει η πρώτη σε πώληση φύλλων αθλητική εφημερίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments