Αθλητισμός

Ημιτελικός με διαστάσεις “τελικού”

Ημιτελικός με διαστάσεις “τελικού”
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για την ημιτελική φάση του Final Four για το κύπελλο βόλεϊ ανδρών στο Αλεξάνδρειο (19:30, ΕΡΤ3).

Ο ΠΑΟΚ που αναζητά την εκδίκηση, καθώς θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φτάσει πέρσι στην κατάκτηση του τροπαίο κόντρα στην Κηφισιά αφού πρώτα είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό.

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν, που δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα σημείωσε για το παιχνίδι στην συνέντευξη τύπου:

«Είμαι χαρούμενος που ως προπονητής του Ολυμπιακού συμμετέχω σε αυτό το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη. Ο ημιτελικός μας στο Κύπελλο είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ όπως γνωρίζετε.

Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι να το παρακολουθήσει κανείς αλλά για εμάς και τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, δύσκολο και για τους δύο. Μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχουμε νικήσει, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό. Ξέρουν οι παίκτες μου πως ένας ημιτελικός δεν έχει πλεονέκτημα κάποια ομάδα. Ό,τι και αν έγινε στο παρελθόν δεν μετράει, μόνο από εδώ και πέρα. Εύχομαι και οι θεατές να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν και από το άλλο ζευγάρι και να πιάσουν την καλύτερη απόδοσή τους».

Ο τυπικά φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ ψάχνει «εκδίκηση» για τις τρεις ήττες από τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν και την πρώτη του νίκη επί των «ερυθρολεύκων». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε θέλει μόνο την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία της αλλά και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει πλέι οφ που θα κρίνουν και τον φετινό πρωταθλητή.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη προέρχεται από τη νίκη με 3-1 σετ με αντίπαλο την Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας τεχνικός που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικό πρόβλημα σημείωσε για το παιχνίδι: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για τη γιορτή του F4, γιατί θέλει πολλή προσπάθεια και δουλειά. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να συγχαρώ την Κηφισιά και την Ορεστιάδα γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του κυπέλλου, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αν και η Κηφισιά είναι ψηλά τα τελευταία χρόνια, να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό. Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ».

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό η Κηφισιά αντιμετωπίζει την Ορεστιάδα. Η ομάδα των βορείων προαστίων, που δίνει το παρών σε τελική φάση για τέταρτη διαδοχική χρονιά, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά και θέλει φυσικά την πρόκριση στον τελικό, κάτι που είχε καταφέρει και πέρσι όπου έχασε από τον Ολυμπιακό. Η Ορεστιάδα από την άλλη, που επιστρέφει σε τελική φάση μετά από 15 χρόνια έχει ήδη υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία και θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Μαρτίου

17:00 Κηφισιά – Ορεστιάδα (ΕΡΤ2)

19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)

Κυριακή 19 Μαρτίου

18:00 Τελικός (ΕΡΤ2)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments