Διεθνή

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση Μέρκελ-Σουλτς στο κρατίδιο Ζάαρ

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση Μέρκελ-Σουλτς  στο κρατίδιο Ζάαρ
Πρώτη περιφερειακή εκλογική δοκιμασία στο Ζάαρ, έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Πρώτο περιφερειακό εκλογικό τεστ, στο Ζάαρ, για την Άγκελα Μέρκελ και το κόμμα της, έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, κατά τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται ικανοί να την απειλήσουν έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία. 

Περίπου 800.000 ψηφοφόροι σε αυτό το μικρό κρατίδιο στα σύνορα με τη Γαλλία άρχισαν να ψηφίζουν από τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) για την ανανέωση του τοπικού κοινοβουλίου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα αναμένονται αμέσως μετά.

Αν και το Ζάαρ αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του γερμανικού πληθυσμού, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν εξονυχιστικά προκειμένου να μετρηθεί η ικανότητα των σοσιαλδημοκρατών εν τοις πράγμασι να απειλήσουν την καγκελάριο στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Αν και βρίσκονταν στις αρχές του έτους 15 μονάδες πίσω από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγγελα Μέρκελ, οι σοσιαλδημοκράτες μάχονται πλέον στήθος με στήθος με το κόμμα αυτό στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο με ποσοστά λίγο πάνω από το 30%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments