Αθλητισμός

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Στην πραγματικότητα δεν θέλουν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Δημοτική εφημερίδα της Νέας Φιλαδέλφειας ξεμπροστιάζει όσους αντιδρούν στο σχέδιο της Αγιά Σοφιάς.

​Δεν πιστεύω, ειλικρινά, ότι υπάρχουν πλέον πολλοί Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες που αμφιβάλλουν για τις πραγματικές προθέσεις όσων εναντιώνονται στην ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ στην ιστορική έδρα της ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρά τις προσπάθειές τους να «θολώσουν τα νερά», αυτά παραμένουν πεισματικά πεντακάθαρα.

Κανείς νοήμων δεν πιστεύει ότι θέλει λ.χ. την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στην έκταση Φωκών και Καππαδοκίας η σημερινή δημοτική Αρχή, που λέει, στην πράξη «βάλε εσύ, Δημήτρη Μελισσανίδη τα χρήματα, για να χτιστεί ένα γήπεδο όπως το θέλει ο δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος». Ένα γήπεδο κατάλληλο ίσως για την Πέρα Κλουμπ, όχι όμως για την ΑΕΚ. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το προτεινόμενο γήπεδο από την πλευρά της ΑΕΚ καλύπτει όλες τις προβλέψεις που έχει θέσει η νομοθεσία.

Κανείς νοήμων δεν πιστεύει, επίσης, ότι θέλουν το γήπεδο όσοι φωνασκούν σε βάρος του Μελισσανίδη, όχι όμως σε βάρος του Αλαφούζου ή του Μαρινάκη. Αν κάποιος λόγω σταλινισμού, κι αδυναμίας προσαρμογής στην πραγματικότητα μετά το τέλος των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσαν υπό το βάρος λαϊκών επαναστάσεων (θυμηθείτε πώς έπεσε το Τείχος του Βερολίνου), αν κάποιος λοιπόν είναι γενικώς και από «φιλοσοφική στάση» εναντίον των επιχειρηματικών συμφερόντων (κι ας δίνουν δουλειά σε εκατομμύρια πολιτών ανά τον κόσμο) τότε πρέπει να είναι εναντίον… όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων. Έτσι θα μπορούμε να του προσάψουμε αδυναμία προσαρμογής στο σήμερα, αλλά πάντως μονομέρεια και μεροληψία στο ποια επιχειρηματικά συμφέροντα καταγγέλλει, δεν θα μπορούσαμε να του προσάψουμε.

Κι όμως, εδώ, σε αυτή την πόλη, ακούμε ΜΟΝΟ καταγγελίες για τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ. Για τα άλλα, κουβέντα! Τσιμουδιά ρε παιδί μου, τίποτα, τουμπεκί, πώς το λέει ο κόσμος.

Γιατί, λέτε, συμβαίνει αυτό; Δώστε εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, μόνοι σας την απάντηση.

Αλλά, μήπως σταμάτησαν εκεί; Όχι, καθόλου. Σε μια έξαρση ειλικρίνειας, ο αρθρογράφος που ζει και γράφει στον κόσμο του, το ομολογεί α-πε-ρί-φρα-στα. Προσέξτε, ΑΕΚτζήδες, γιατί «πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της άρσης της παραχώρησης».

Δείτε το επίμαχο σημείο του κειμένου που ανάρτησε ο κ. Κ. Παντελόγλου:

Μάλιστα! Έτσι λοιπόν οι εχθροί (ΜΟΝΟ) των «επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ», αφού μπλέκουν δικτατορίες, Φαραώ της Αιγύπτου κλπ, μας προειδοποιούν ότι πάντα «υπάρχει ο κίνδυνος της άρσης της παραχώρησης».

Φυσικά, δεν υπάρχει. Αν δεν ζούσαν και δεν έγραφαν στον κόσμο τους, θα το ήξεραν, αλλά εδώ δεν είναι αυτό το ζητούμενο: το ζητούμενο είναι ότι θέλει ο εχθρός της ΑΕΚ να κρυφτεί, κι η χαρά δεν τον αφήνει. Και ομολογεί τις μύχιες επιθυμίες του, φόρα- παρτίδα.

Καθαρές κουβέντες: Όσοι εναντιώνονται στο γήπεδο της ΑΕΚ, στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Θέλουν, ίσως, μια Πέρα Κλουμπ, με όποιο όνομα κι αν έχει, αυτό ναι, μπορεί. Αλλά την ΑΕΚ, τη Μεγάλη Ομάδα που έκανε γνωστή τη Νέα Φιλαδέλφεια σε όλη την Ευρώπη, όχι, δεν τη θέλουν. Δεν τη θέλουν από ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΜΠΛΕΞ. Μόνο η μιζέρια, η κακομοιριά, η μετριότητα τους κάνει να αισθάνονται άνετα. Μια ΑΕΚούλα, ναι ίσως θα την ήθελαν. Την ΑΕΚ της Ευρώπης, την ΑΕΚ των πρωταθλημάτων, την ΑΕΚ των νικών, τη Μεγάλη Ομάδα, δεν τη θέλουν. Κι αυτό είναι προσβολή τόσο στην ιστορία αυτής εδώ της πόλης, όσο και στην ιστορία αυτής της ομάδας. Αυτή η διπλή προσβολή δε, θα έπρεπε κανονικά να είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε όλοι να συνομολογούμε ότι οι συγκεκριμένοι είναι απλώς μια ελάχιστη μειοψηφία στην πόλη, που τους προσπερνά και βαδίζει το δρόμο της. 

Σας καταλάβαμε, σας καταλάβαμε…

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments