Αθλητισμός

Ένα διαμαντάκι για τον ΑΡΗ (pics)

Ένα διαμαντάκι για τον ΑΡΗ (pics)
Λίγο-πολύ όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ήμαστε εκ προοιμίου επιφυλακτικοί για ποδοσφαιριστές που έρχονται να δοκιμαστούν. Μια ωραία πρωία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου έσκασε… μύτη στα μέρη μας και ένας ούτε 20 ετών νεαρός Γάλλος ονόματι Γκάιους Μακουτά.

Το βιογραφικό του έγραφε Ακαδημίες Χάβρης, β’ ομάδα της Κρετέιγ και κάποια Λόνγκφορντ Τάουν στην Ιρλανδία. Λίγα πράγματα, δηλαδή, τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ «καιγόταν» για έτοιμες λύσεις.

Πόσες φορές, όμως, από το πουθενά έχουν προκύψει ποδοσφαιρικά ακατέργαστα διαμαντάκια; Ένα τέτοιο είδε ο Νίκος Αναστόπουλος και άναψε το… πράσινο φώς για την απόκτησή του.

Ποιος όμως είναι αυτός ο… άγνωστος Μακουτά; Πως ήρθε στα μέρη μας, από πού κρατά η σκούφια του και ποιες οι φιλοδοξίες του; 

Η εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»… ανέκρινε τον νεαρό Γάλλο και ιδού τι έμαθε…

– Γκάιους, πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη για έναν 19χρονο;

Περνάω πολύ όμορφα και δεν σου κρύβω ότι το πρώτο που δοκίμασα ήταν ο καφές, τον οποίο απολαμβάνουν όλοι στην πόλη, όπως διαπίστωσα. Μου αρέσει η βόλτα στο κέντρο της πόλης, το φαγητό, αλλά –κυρίως- η ξεκούραση στο σπίτι και η παρακολούθηση αγώνων στην τηλεόραση.

– Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από το σπίτι;

Όταν είμαι με την ομάδα είναι καλά γιατί όλοι μου φέρονται πολύ καλά και με βοηθούν. Στο ξενοδοχείο μιλάω με τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά -ούτως ή άλλως- έχω συνηθίσει να μένω μόνος μου, αφού από τα 13 μου ήμουν έγκλειστος σε Ακαδημίες ποδοσφαίρου μακριά από το Παρίσι.

– Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο και ποια ήταν η διαδρομή σου μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα μικρός σε μικρές ομάδες του Παρισιού και στα 13 μετακόμισα στις Ακαδημίες της Οσέρ. Συνέχισα για τρία χρόνια στην Αμιέν και μετά στην Χάβρη, που έχει από τις πιο φημισμένες ακαδημίες στη Γαλλία. Από εκεί για παράδειγμα ξεκίνησε ο Ποκμπά, ο Μαχρέζ και άλλοι. Τελευταία μου ομάδα στη Γαλλία ήταν η β’ ομάδα της Κρετέιγ πριν έρθει πέρυσι στο πρώτο μισό της σεζόν η πρόταση από την Λόνγκφορντ Τάουν στην Ιρλανδία.

– Περίεργη η απόφαση να πας να παίξεις ποδόσφαιρο στην Ιρλανδία.

Μια μέρα με πήρε ο ατζέντης μου και μου το πρότεινε. Μου είπε ότι θα ήταν μια νέα εμπειρία και δέχτηκα. Κάθισα ως τον περασμένο Οκτώβριο, που ολοκληρώθηκε η σεζόν.

– Πώς ήταν το επίπεδο εκεί;

Κλασικό βρετανικό ποδόσφαιρο. Δύναμη, ένταση, συνέχεια βροχή και γκρίζος ουρανός, αλλά τουλάχιστον η πόλη που ήταν μια μικρή πόλη 10.000 κατοίκων, ήταν πολύ κοντά στο Δουβλίνο.

– Ο ΑΡΗΣ πως προέκυψε;

Ο ατζέντης μου είχε επαφή με τον προηγούμενο προπονητή και μου πρότεινε να δοκιμαστώ. Η δοκιμή κράτησε τρεις εβδομάδες μέχρι να υπογράψω συμβόλαιο ως το καλοκαίρι. Είμαι μόλις 19 ετών και διψάω για καινούργιες εμπειρίες, οπότε δέχτηκα αμέσως. Έκανα βέβαια και την έρευνά μου και είδα ότι πριν από λίγα χρόνια ο ΑΡΗΣ αγωνιζόταν στο Γιουρόπα Λιγκ, ότι έχει πολύ και φανατικό κόσμο, μεγάλο γήπεδο και τεράστια ιστορία.

– Εδώ και λίγες αγωνιστικές υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής. Πως βλέπεις τα πράγματα. Θα καταφέρει η ομάδα να πάρει την άνοδο;

Έχουμε μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρους παίκτες με θητεία στη Σούπερ Λιγκ. Υπάρχουν ακόμη εννιά παιχνίδια, παίζουμε στην έδρα μας με Λαμία και Απόλλωνα, παίζουν και μεταξύ τους, οπότε όλα είναι πιθανά.

– Φοβήθηκες καθόλου όταν έφυγες ο Αναστόπουλος επειδή ήσουν επιλογή του;

Όχι γιατί ο καινούργιος προπονητής μου μίλησε αμέσως, μου είπε να δουλεύω σκληρά γιατί βλέπει κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι μου και έτσι καθημερινά δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και νιώθω έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου. Το ξέρω ότι είμαι μόλις 19 ετών, αλλά έχω όρεξη και θέλω να παίξω με τον ΑΡΗ στη Σούπερ Λιγκ. Ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου που αγωνίστηκα στα Χανιά, αλλά θέλω να αγωνιστώ και σε άλλα παιχνίδια ως το τέλος της σεζόν. Έγινε μόνο η αρχή…

– Ποια είναι η πραγματική σου θέση στο γήπεδο;

Παίζω κυρίως στο έξι και στο οκτώ, αλλά μπορώ να αγωνιστώ και στις πλευρές. Πιστεύω ότι το κύριο χαρακτηριστικό μου είναι η δύναμη, είμαι καλός στον αέρα, πιέζω τον αντίπαλο. Συνεχώς, βέβαια, μαθαίνω ακόμη και από την κάθε προπόνηση, ενώ παρακολουθώ συνέχεια το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κοπιάρω πράγματα από τους αγαπημένους μου μέσους που είναι ο Τουρέ, ο Ποκμπά και ο Βεράτι. Δεν σου κρύβω ότι μου αρέσει να επιτίθεμαι και να πατάω περιοχή, αλλά ξέρω ότι ο προπονητής μου ζητάει κυρίως να αμύνομαι.

– Τι ζητάει από σένα ο Κωστένογλου;

Αυτό που μου λέει εκτός από το να δουλεύω σκληρά είναι να μην απογοητεύομαι αν δεν παίξω σε 2-3 παιχνίδια γιατί θα πάρω τις ευκαιρίες μου. Είμαι συγκεντρωμένος, χαρούμενος που παίζω σε μια μεγάλη ομάδα και δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Θα ήθελα να μείνω και του χρόνου αλλά αυτό είναι απόφαση της ομάδας.

– Δεν σκέφτεσαι την επιστροφή στη Γαλλία;

Όχι καθόλου. Έχω χρόνια ακόμη. Θέλω να βελτιωθώ, να πάρω παιχνίδια και γιατί όχι να κληθώ και στην Εθνική ομάδα του Κονγκό, που είναι πιο προσιτό, αφού και οι δυο γονείς μου έχουν καταγωγή από εκεί.

– Πως σου φαίνεται η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελιδης;

Το πρώτο παιχνίδι που παρακολούθησα στο γήπεδο ήταν με τον Ολυμπιακό και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ατμόσφαιρα, το τραγούδι των οπαδών και το συναίσθημα που βγάζουν. Φαντάζομαι τι μπορεί να συμβεί αν ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ. Με αυτό το γήπεδο και αυτό τον κόσμο μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας.

– Θα μας πεις ποιος σου έδωσε το παρατσούκλι «Ζέεντορφ»;

(Γέλια). Ο Μιλούνοβιτς άρχισε να με φωνάζει έτσι λόγω της ομοιότητας με τον ολλανδό παίκτη και γιατί έχουμε το ίδιο στυλ. Μετά άρχισαν και οι υπόλοιποι να με φωνάζουν θηρίο, ίσως επειδή τρώω πολύ (πάλι γέλια). Έχει πλάκα, αλλά δεν σημαίνει κάτι παραπάνω…

Πηγή: allaboutaris.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments