Πολιτική

Υπέρ Μακρόν ο ΣΥΡΙΖΑ – Πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν

Υπέρ Μακρόν ο ΣΥΡΙΖΑ – Πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
"Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση", σχολίασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν και εναντίον της Μαρίν Λεπέν παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει όσων ανέφεραν βουλευτές του κόμματος και εν αναμονή επίσημου σχολίου από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».

Και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Για τον β’ γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ».

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.