Οικονομία

Πιέζουν οι Βρυξέλλες: Ψηφίστε τα μέτρα

Πιέζουν οι Βρυξέλλες: Ψηφίστε τα μέτρα
Τι αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times".

Έντονες πιέσεις δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από κορυφαίους παράγοντες της Ευρωζώνης, προκειμένου να ψηφίσουν γρηγορότερα τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των “Financial Times”, προσθέτοντας πως έτσι θα ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης.

Άλλωστε σήμερα είχε προηγηθεί «διαρροή» από την Κομισιόν, με Ευρωπαίο αξιωματούχο να τονίζει σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί φέτος κοντά στο 2% και όχι στο 2,7% όπως προεξοφλεί ο προϋπολογισμός ή στο 2,4% όπως έχει εκτιμήσει η ίδια η Επιτροπή.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει και φυσικά να εφαρμόσει ένα «πακέτο» 140 προαπαιτούμενων, προκειμένου να λάβει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να υπογραμμίζει ότι η όλη διαδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει, υπάρχουν, όμως και ορισμένα θέματα που μοιάζουν να καθυστερούν αρκετά όπως οι μεταρρυθμίσεις τον τομέα της υγείας, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας ορισμένων νέων αρχών ελέγχου αλλά και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments