Ελλάδα

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικούς σταθμούς – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικούς σταθμούς – Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Voucher για 100.000 παιδιά μέσω ΕΕΤΑΑ

Δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς για 100.000 δικαιούχους για την σχολική χρονιά 2017-2018 προβλέπειη ΕΤΑΑ, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το κονδύλι που απαιτείται, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ έχει σχεδόν εξασφαλιστεί. Οι εθνικοί πόροι θα ανέλθουν στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ οι κοινοτικοί πόροι θα είναι περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Στόχος της ΕΤΑΑ είναι οι δικαιούχοι να έχουν πάρει τα voucher μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός των οικογενειών.

Ο τρόπος υλοποιήσης της δράσης και η απόδοση των vouchers στους ωφελούμενους θα είναι ίδιος με τον περσινό. Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δωρεάν ένταξη των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο όλες οι διαδικασίες για τις εγγραφές για την σχολική χρονιά 2017-18. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ:

“Η Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών – 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και των παιδιών – εφήβων – ατόμων ΑΜΕΑ σε αντίστοιχες δομές, αρχίζει φέτος νωρίς, εντός του Μαΐου.

Στόχος η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν. Άλλωστε είναι πάγια και έντονη η επιθυμία των μητέρων αλλά και των φορέων ώστε η διαδικασία αυτή να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μπορεί να γίνεται ένας πιο σοβαρός προγραμματισμός απ’ όλους”.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικάΗ ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.

Οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

— Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

— Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr). Εκεί μπορούν να διαβάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση.

«Η ενημέρωση και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητες ενέργειες για την σωστή, γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαδικασιών του προγράμματος για πρώτη φορά φέτος μέσα στον Ιούνιο. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤΑΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments