Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Η ΡΑΕ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές Βουλγαρίας και Ρουμανίας
Η ΡΑΕ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές Βουλγαρίας και Ρουμανίας | Pagenews.gr
Pagenews Team

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στα γραφεία της ΡΑΕ στην Αθήνα, η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των προέδρων των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ρουμανίας (Romanian Energy Regulatory Authority, ANRE) Niculae Havrilet και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτων της Βουλγαρίας (Energy and Water Regulatory Commission of Bulgaria, KEVR), Ass. Prof. Ivan Ivanov, προχώρησαν στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας (MoU). 

Και οι τρεις πρόεδροι τόνισαν ότι είναι αναγκαία η στενότερη συνεργασία τους ως γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και μέλη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της 3ης Ενεργειακής Δέσμης μέτρων, της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού και του Χειμερινού Πακέτου που διαμορφώνεται, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών από θέματα που η κάθε μία Αρχή έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία.

Στο τέλος της συνάντησης, οι τρεις πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των στελεχών των τριών Αρχών και να συναντηθούν οι ίδιοι εκ νέου την άνοιξη του 2018.

Ετικέτες: 


2017