Πολιτισμός

“The short story of a fox and a mouse”: μια ταινία μικρού μήκους για τη φιλία (pics & vid)

“The short story of a fox and a mouse”: μια ταινία μικρού μήκους για τη φιλία (pics & vid)
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς μ’ ένα μικρό έναυσμα.

Τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί, συχνά αναζητούμε εκπαιδευτικό υλικό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έναυσμα για συζήτηση με τα παιδιά. Μέσω των κατάλληλων κειμένων, εικόνων ή βίντεο επιδιώκουμε να διαπραγματευτούμε έννοιες όπως η φιλία, η διαφορετικότητα, η ισότητα ή η απώλεια και να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας προτείνω την ταινία μικρού μήκους «The short story of a fox and a mouse», η οποία μέσα σε 6 λεπτά καταφέρνει να περάσει θαυμάσια μηνύματα στους μικρούς μας φίλους.

Η ιστορία αφορά δύο «εχθρούς» – σύμφωνα με τους νόμους της φύσης – που έρχονται αντιμέτωποι σ’ έναν αγώνα επιβίωσης. Συγκεκριμένα, μια μοναχική αλεπού κυνηγάει ένα ποντικάκι, το οποίο βλέπει ως υποψήφιο θήραμα. Η σχέση τους όμως αλλάζει εντελώς, όταν στο κυνήγι ανακατεύονται δύο κουκουβάγιες…

Έννοιες φαινομενικά αντίθετες, όπως «φίλοι» και «εχθροί» αντιμετωπίζονται κάτω από ένα νέο πρίσμα, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η γενναιότητα αφήνουν τη σφραγίδα τους και η διαφορετικότητα κάνει αισθητή την παρουσία της από την αρχή μέχρι το τέλος.

Συνοδευόμενο από ένα όμορφο soundtrack και χωρίς καθόλου λόγια, το animation μπορεί να χάνει σε ρεαλισμό, κερδίζει όμως σε μαγεία, ομορφιά και βάθος νοημάτων. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ήταν προτεινόμενο για Όσκαρ στην κατηγορία του το 2016.

Δείτε το, λοιπόν, με τα παιδιά σας και μιλήστε μαζί τους γι’ αυτό. Ρωτήστε τα για τα συναισθήματα των ηρώων, για το πώς ήταν η σχέση τους στην αρχή και πώς στο τέλος. Ζητήστε τους να σας διηγηθούν πώς τα δύο ζωάκια κατέληξαν να γίνουν φίλοι και να παίζουν μαζί. Αφήστε τα να διαλέξουν την αγαπημένη τους σκηνή και αν θέλουν, να τη ζωγραφίσουν με τον δικό τους τρόπο. Δώστε τους, αν θέλετε, πλαστελίνη και ζητήστε τους να «ζωντανέψουν» τους ήρωες της ιστορίας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς μ’ ένα μικρό έναυσμα. Χρειάζεται μόνο λίγος χρόνος και αρκετή διάθεση!

Πληροφορίες για την ταινία:

Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 3 Σεπτεμβρίου 2015

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρότζερ, Camille Chaix, Χιούγκο Ζαν, Marie Pillier, Ζυλιέτ Τζόρνταν

Παραγωγός: Karim Khenissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments