Διεθνή

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Λονδίνο: Μητέρες πετούσαν τα παιδιά τους για να σωθούν από την πυρκαγιά

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Λονδίνο: Μητέρες πετούσαν τα παιδιά τους για να σωθούν από την πυρκαγιά
"Άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται στα παράθυρα, τρέμοντας και ουρλιάζοντας με μανία".

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις εφιαλτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πύργο στα δυτικά της πόλης, στον οποίο κατοικούν από 200 έως 600 ένοικοι.

Μιλώντας στο PA η Samira Lamrani δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα να προσπαθεί να σώσει ένα μωρό πετώντας το από ένα παράθυρο το οποίο βρισκόταν στον ένατο ή στο δέκατο όροφο, σε πολίτες που περίμεναν κάτω από το κτίριο.

«Άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται στα παράθυρα, τρέμοντας και ουρλιάζοντας με μανία. Τα παράθυρα ήταν ελαφρώς ανοιχτά, μία γυναίκα έκανε χειρονομίες ότι επρόκειτο να πετάξει το μωρό της και αν κάποιος μπορούσε να πιάσει το μωρό της. Κάποιος το έκανε, ένας κύριος έτρεξε μπροστά και κατάφερε να πιάσει το μωρό», είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μπορούσα να δω ανθρώπους από όλες τις γωνιές να χτυπιούνται και να φωνάζουν για βοήθεια. Εμείς οι πολίτες τους καθησυχάζαμε λέγοντας τους ότι κάναμε ό,τι μπορούμε και ότι καλέσαμε το 999, αλλά προφανώς το βλέμμα στο πρόσωπό τους ήταν θάνατος. Ο φίλος της κόρης μου είπε ότι παρατήρησε έναν ενήλικα που έκανε κάποιου είδους αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο και προσπάθησε να κατέβει από το παράθυρο. Όσο περισσότερο κοίταγα προς τα πάνω, από όροφο σε όροφο. Ατελείωτος αριθμός ανθρώπων. Κυρίως τα παιδιά επειδή προφανώς οι φωνές τους, με τις ψιλές φωνές τους -αυτές θα παραμείνουν μαζί για πολύ καιρό. Μπορούσα να τα ακούσω να ουρλιάζουν για τις ζωές τους».

Άλλη ένοικος, η Zara, είπε ότι είδε μία γυναίκα να πετάει τον γιο της που ήταν περίπου 5 χρονών από το παράθυρο του πέμπτου ή του έκτου ορόφου προκειμένου να τον σώσει από την φωτιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments