Πολιτισμός

Βραδιά τιμής και μνήμης για τη μεγάλη ερμηνεύτρια, Ελίζα Μαρέλλι

Βραδιά τιμής και μνήμης για τη μεγάλη ερμηνεύτρια, Ελίζα Μαρέλλι
Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Σύνταγμα), στις 8.30 το βράδυ.

Ανήμερα της πρώτης επετείου του θανάτου της Ελίζας Μαρέλλι, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί βραδιά τιμής και μνήμης για τη μεγάλη ερμηνεύτρια, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Σύνταγμα), στις 8.30 το βράδυ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Ελαφρού Τραγουδιού, του οποίου η Ελίζα Μαρέλλι υπήρξε η ψυχή και ο οποίος φέρει το όνομά της.Η Ελίζα Μαρέλλι εισήλθε στον χώρο του παλιού ελαφρού τραγουδιού μόλις στα 14 χρόνια της, τη δεκαετία του ’50, και υπήρξε η τελευταία μεγάλη ερμηνεύτρια του τραγουδιού «του Άστεως». Το υπηρέτησε με μεγάλες διακρίσεις και με το σπάνιο χρώμα της κοντράλτας φωνής της.

Σε ηλικία 9 ετών, άρχισε τα μαθήματα στο Ελληνικό Ωδείο, ενώ, δύο χρόνια αργότερα, ήρθαν και τα μαθήματα φωνητικής με τη Δανάη. Η επαφή μαζί της, έμελλε να κρατήσει ως το τέλος της ζωής της Δανάης και να είναι καταλυτική για την Ελίζα Μαρέλλι.

Για την Ελίζα Μαρέλλι, στην εκδήλωση, θα μιλήσουν οι: Παύλος Ναθαναήλ – συγγραφέας, δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του ελαφρού τραγουδιού», Σιδερής Πρίντεζης – μουσικός παραγωγός, Γιώργος Τσάμπρας – δημοσιογράφος, Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη – ηθοποιός. Τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: Κώστας Λειβαδάς, Αντριάννα Μπάμπαλη, Ελεάννα Ζεγκίνογλου. Επιμέλεια παρουσίαση: Κώστας Μπλιάτκας – δημοσιογράφος, συγγραφέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments