Πολιτισμός

“Μονοπάτια πολιτισμού” στην Επίδαυρο

“Μονοπάτια πολιτισμού” στην Επίδαυρο
Ένας ξεχωριστός περίπατος στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο, που θα ξεκινήσει στις 6:15 το απόγευμα και θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, με ελεύθερη είσοδο, θα οδηγήσει τους περιπατητές στο Αρχαίο Θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση στα χνάρια των βημάτων των αρχαίων θεατών.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια πολιτισμού» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που εγκαινιάζεται φέτος στην Επίδαυρο, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αξιοποιώντας αρχαία μονοπάτια που ένωναν στο παρελθόν πόλεις και χωριά.

Με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων κάθε περιοχής, με μελετημένη επιλογή διαδρομών και σηματοδότηση, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την οικονομία, παρακινώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές και τα προϊόντα του τόπου.

Το Σάββατο 1η Ιουλίου, με την έναρξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, εγκαινιάζονται τα «Μονοπάτια πολιτισμού» στην περιοχή της Επιδαύρου. Ένας ξεχωριστός περίπατος στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο, που θα ξεκινήσει στις 6:15 το απόγευμα και θα διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, με ελεύθερη είσοδο (με απαραίτητη την κράτηση θέσης), θα οδηγήσει τους περιπατητές στο Αρχαίο Θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση στα χνάρια των βημάτων των αρχαίων θεατών.

Πληροφορίες

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος – Αργολίδα, τηλ.: 27530 22026, 27530 22096.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments