Αθλητισμός

Όμιλος-«φωτιά» για ΑΕΚ στο BCL!

Όμιλος-«φωτιά» για ΑΕΚ στο BCL!
Βρίσκει, μεταξύ άλλων, απέναντι δύο ομάδες του περσινού Final-4 (την Μπάνβιτ και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια), τη 2η του γαλλικού πρωταθλήματος Στρασμπούρ και την νταμπλούχο Σλοβενίας Ολίμπια.

Στα πολύ βαθιά από νωρίς πέφτει τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ, που κληρώθηκε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο στο Basketball Champions League.

Αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι δύο από τις ομάδες που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση: η φιναλίστ Μπάνβιτ από την Τουρκία και η ημιφιναλίστ Βενέτσια, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στην Ιταλία μετά από 74 χρόνια! Πολύ δυνατή αντίπαλος είναι και η φιναλίστ του γαλλικού πρωταθλήματος Στρασμπούρ (έχασε με 3-2 νίκες τον τίτλο από τη Σαλόν), ενώ αρκετά επικίνδυνες είναι η νταμπλούχος Σλοβενίας και η γερμανική Μπαϊρόιτ.

Το γκρουπ θα πλαισιώσουν και 2 ομάδες από τους προκριματικούς γύρους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτές να είναι η Εστουντιάντες και η Νίζνι, καθώς τα σταυρώματα έχουν ως εξής: Γκρόνιγκεν (Ολλανδία) ή Βιτάουτας (Λιθουανία) ή Μπάκεν Μπέαρς (Δανία) – Εστουδιάντες (Ισπανία) και Λουλέα (Σουηδία) ή Αντβέρπ (Βέλγιο) ή Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) – Ρόσα Ράντομ (Πολωνία).

Υπενθυμίζεται πως στην επόμενη φάση, των «16», προκρίνονται οι πρώτες 4 ομάδες  κάθε ομίλου, ενώ η 5η και η 6η θα μπορούν να συνεχίσουν στο FIBA Europe Cup.

Η έναρξη της σεζόν για τη διοργάνωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο προκριματικό γύρο. Η κανονική περίοδος θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου και οι αγώνες θα γίνονται, και φέτος, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ θα υπάρχουν κενά στα «παράθυρα» της FIBA για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Final Four του BCL θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-6 Μαϊου 2018 στην έδρα μιας εκ των τεσσάρων ομάδων.

Πηγή: aek365.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments