Γεύση

Ανθέμιον: Μία γαστρονομική όαση στου Ψυρρή

Ανθέμιον: Μία γαστρονομική όαση στου Ψυρρή
Εδώ στο www.pagenews.gr θα προτείνουμε σχεδόν κάθε μέρα μερικά εξαιρετικά μέρη στην Αθήνα. Ένα από αυτά είναι το Ανθέμιον.

Ανθέμιον. Μία γαστρονομική όαση στην Αθήνα που η ομάδα του www.pagenews.gr σας προτείνει να επισκεφθείτε. 

Το μεζεδοπωλείο Ανθέμιον άνοιξε τις πύλες του στις 30 Ιουνίου του 2017 στου Ψυρρή, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1890 στην Αγίου Δημητρίου, εκεί που πριν από λίγο καιρό στεγαζόταν το μουσείο ελληνικής γαστρονομίας.

Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει παλιό αθηναϊκό αρχοντικό, χωρίς υπερβολές στη διακόσμηση, με καλοδιαλεγμένα κι αναπαυτικά (βασικό αυτό) αντικέ τραπεζοκαθίσματα, με ψηλά και ζωγραφιστά ταβάνια, ωραία σερβίτσια και φυσικά δροσερά δωμάτια ένεκα aircondition.Ο φωτισμός θα μπορούσε να είναι κατά κάτι λιγότερος αλλά δεν είναι ενοχλητικός κι εν πάση περιπτώσει όλα τα παραπάνω μαζί, σου φτιάχνουν τη διάθεση μιας ωραίας καλοκαιρινής εξόδου. Φυσικά υπάρχει και αυλή, με θέα τον Άγιο Δημήτριο, επίσης λιτά κ άρτια διακοσμημένη για αυτούς που θέλουν να λαμβάνουν την "ιερή αύρα" της περιοχής.

Στο μενού, που εν τέλει είναι και το βασικό, το Ανθέμιον κάνει τη διαφορά! Πρώτον γιατί οι πρώτες ύλες είναι άρτιες ποιοτικά (εγγυημένο αυτό) και δεύτερον γιατί είναι σωστά μαγειρεμένες. Ο σεφ Βαγγέλης Σταμπέλος έχει επιλέξει μερικές κλασικές συνταγές και κάποια ελληνικά πιάτα που ξεφεύγουν από την πεπατημένη του μεζεδοπωλείου. Να δοκιμάσετε τη γλώσσα μόσχου, τις γαρίδες, την τσιπούρα, τα μαγειρευτά καλαμάρια, την προβατίνα (που είναι σαν φιλέτο: απίστευτο!!!) και φυσικά τις κατάξανθες τηγανιτές πατάτες Νάξου. Βλέποντας τον κατάλογο των ποτών βρίσκεις καλοδιαλεγμένα κρασιά και αποστάγματα αλλά και πολύ ωραίες μπύρες.

Μπορεί να φοβίζει λίγο η περιοχή του Ψυρρή γιατί σπάνια τρως καλά. Το Ανθέμιον όμως κάνει εξαιρετική δουλειά κι αποτελεί μια όαση στην περιοχή. Κατατάσσεται σίγουρα στα τρία καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας. Ένα ζευγάρι θα χρειαστεί περίπου πενήντα ευρώ τρώγοντας και πίνοντας εξαιρετικά. Θα το βρείτε ανοικτό από Τρίτη έως και Κυριακή από νωρίς.

Ανθέμιον Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή210 3311379

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments