Τουρισμός

Ο εξωτικός παράδεισος με τον λιγότερο τουρισμό του κόσμου (vid)

Ο εξωτικός παράδεισος με τον λιγότερο τουρισμό του κόσμου (vid)
Μόλις 2.000 τουρίστες, παρά τις ατελείωτες αμμουδιές, τους υπέροχους ανθρώπους και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Ένας απομακρυσμένος παράδεισος στην Πολυνησία, με λίγους τουρίστες, απίστευτες παραλίες και υπέροχα ξενοδοχεία, αλλά το Τουβαλού είναι το μέρος που υποδέχθηκε τους λιγότερους επισκέπτες στη γη την χρονιά που μας πέρασε, γιατί;

Στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται το Τουβαλού (Tuvalu), μια θαυμάσια και μάλλον ονειρεμένη συστάδα από εννέα νησιά που είναι σφηνωμένη ανάμεσα στα νησιά της Χαβάης και της Αυστραλίας. Είναι πραγματικά ο ορισμός του εξωτικού παραδείσου.

Γιατί λοιπόν τόσο λίγοι άνθρωποι το επισκέπτονται; Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, όπως αναφέρει το mygreekholiday.gr, τα νησιά αυτά ήταν η χώρα με την μικρότερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη, με μόλις 2.000 τουρίστες, παρά τις ατελείωτες αμμουδιές, τους υπέροχους ανθρώπους και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Ενώ τα γειτονικά νησιά του Κιριμπάτι είχαν περισσότερους από τους διπλάσιους επισκέπτες, η γοητεία του Τουβαλού είναι ο μικρός πληθυσμός του, ο παραδοσιακός τοπικός πολιτισμός και η μοναδική αρχιτεκτονική.

Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι το Funafuti, όπου θα βρείτε την εξαιρετικά όμορφη προστατευμένη περιοχή Funafuti, η οποία φιλοξενεί μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους και λιμνοθάλασσες στον πλανήτη – και είναι ένα ιδανικό μέρος για μοναδικές καταδύσεις.

Δυστυχώς, ο ΟΗΕ συμπεριέλαβε πρόσφατα την ονειρική ουτοπία στον κατάλογο των περιοχών που απειλούνται με εξαφάνιση, επειδή κινδυνεύει να εξαφανιστεί εντελώς σε μόλις 100 χρόνια, λόγω της ανόδου των επιπέδων της θάλασσας, που προκαλεί η κλιματική αλλαγή με το λιώσιμο των πάγων στους πόλους του πλανήτη. Εκεί οφείλεται η χαμηλή επισκεψιμότητα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments