Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής για τις πληγείσες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα: Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;

Παναγιώτης Κουρουμπλής για τις πληγείσες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα: Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ερωτηθείς για το αν, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κολυμπούν και να ψαρεύουν αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά "γιατί να μην κάνουν μπάνιο;"

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προσπάθησε με δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτη να καθησυχάσει λουόμενους και κατοίκους του παραλιακού μετώπου αναφερόμενος στην ρύπανση στον Σαρωνικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δέχθηκε ερώτηση στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

«Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ πιστεύω ότι είναι ασφαλείς οι πολίτες».

Στη συνέχεια δέχθηκε ανάλογη ερώτηση και για τις ακτές του Αλίμου, του Παλαιού Φαλήρου και της Γλυφάδας και είπε: «Σε ένα μήνα από τώρα, ήδη εδώ και δύο-τρεις μέρες έχουμε ζητήσει από το Ινστιτούτο θαλάσσιου περιβάλλοντος να ξεκινήσει τις μετρήσεις γιατί τα έχουμε προβλέψει όλα. Στο τέλος του μήνα θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε και τότε θα με φωνάξετε και θα μου πείτε κ. Κουρουμπλή αυτά είναι τα στοιχεία».

Ο κ. Κουρουμπλής απέδωσε την έκταση της ρύπανσης στα θαλάσσια ρεύματα ενώ εκτίμησε πως ήταν στη διάθεση των αρχών περισσότερα μέσα («30 ή 40 αντιρρυπαντικά σκάφη»), το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο. 

Όπως είπε χρησιμοποιούνται όλα τα ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του λιμενικό και το ειδικό ευρωπαϊκό σκάφος της EMSA, που διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα. 

«Το μαζούτ δεν είναι απλή υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Sea Diamond δεν έχει ακόμα στεγανοποιηθεί. 

Σχολιάζοντας εκ νέου το αίτημα Μητσοτάκη για παραίτηση, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει «την παραίτηση 18 υπουργών» ενώ ξανακάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε από κοινού επιτόπιο έλεγχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments