Αθλητισμός

7o Spetses mini Marathon: Θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου 2017 στο υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού

7o Spetses mini Marathon: Θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου 2017 στο υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού
Το 7o Spetses mini Marathon έρχεται στις 6-8 Οκτωβρίου 2017 στις Σπέτσες.

Το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, στις Σπέτσες το 7ο Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ..

Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης. Με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards, το μεγαλύτερο multi-sport event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, φέτος αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο Παναγιώτης Μάντης, οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Ιστιοπλοϊα Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, ο κορυφαίος έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης της #TeamGarminGreece, καθώς και οι καταξιωμένοι Μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Σίκαλος και Δημήτρης Κορολόγος από την ομάδα της Herbalife Nutrition. Πιστοί στο ραντεβού τους, μεταξύ άλλων, με τη διοργάνωση θα είναι, επίσης, η Ντενίζ Δημάκη, ο Χρήστος Μποφίλιος, ο Νίκος Σημαντήρας και η Κατερίνα Σάπαρη από την ομάδα της Interwetten, ο Πάνος Δημόπουλος από την ομάδα της Smart Ισμαήλος καθώς και οι Αναστασία Καρακατσάνη, Γιώργος Διαλεκτός, Κώστας Γκελαούζος και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου από την ομάδα της WIND Running Team. Όπως κάθε χρονιά, το «παρών» θα δώσουν και κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία, μεταξύ των οποίων ο παραολυμπιονίκης Jesus Fernandez και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Παπαγγελής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει με το «Sunset Yoga» από τα Holmes Place, τον Wellness Partner του SMM 2017, και θα συνεχιστεί με τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, καθώς και το 2ο Spetses SUP event.

Η καινοτομία στη φετινή διοργάνωση αφορά στο Bring a Tree, μία πρωτοποριακή κοινωνική κίνηση ευαισθητοποίησης του κόσμου έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στο νησί των Σπετσών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διοργάνωση καλεί όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, να προσφέρουν από ένα χαλέπιο πεύκο (ή να συμβάλλουν μέσω της καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου) ούτως ώστε να γίνει η προγραμματισμένη αναδάσωση του νησιού μέσα στο 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments