Πολιτισμός

21 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης. Ποιο είναι το θέμα για τις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

21 Σεπτεμβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, ως ημερομηνίας εορτασμού της δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Ο εορτασμός της ξεκίνησε από το 2001.

Σκοπός της ως ημέρα είναι, μέσω εκδηλώσεων του ΟΗΕ, και των Μ.Κ.Ο, να αναδειχθεί η τεράστια αξία των ιδανικών της ειρήνης και της μη βίας.

Το θέμα της Ημέρας για τις 21 Σεπτεμβρίου 2017 είναι «Μαζί για την Ειρήνη: Σεβασμός, Ασφάλεια και Αξιοπρέπεια για Όλους και Όλες» και εστιάζει στη δέσμευση και κινητοποίηση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για υποστήριξη των προσφύγων και των μεταναστών/τριών.

Το μήνυμα της Ημέρας αναδεικνύει την αλληλεγγύη με τους/τις πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/τριες και προβάλλει τα κοινά οφέλη της μετανάστευσης στις οικονομίες και τα έθνη, συμμετέχοντας επίσης σε συζητήσεις σχετικά με τις ανησυχίες των κοινοτήτων υποδοχής. Απώτερος στόχος των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης είναι να φέρει τους ανθρώπους μαζί και να τους υπενθυμίσει το κοινό τους όραμα για την οικοδόμηση ενός Πολιτισμού Ειρήνης και Μη-Βίας.

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), το Σπίτι της Συνεργασίας (H4C) και το Home Café, προκειμένου να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί μας την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και την κοινή μας ανθρωπιά στις 21 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 9 και 11 μ.μ., στην ταράτσα του Σπιτιού της Συνεργασίας στη νεκρή ζώνη. Ο Σοφρώνης θα βρεθεί στα decks και θα μας διασκεδάσει με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον. Το κοινό θα μπορεί να αγοράζει ποτά από το Home Café, ενώ ένα ευρώ από κάθε ποτό θα προσφέρεται σε δύο εξέχουσες οργανώσεις που εργάζονται με παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες/τριες: το Κυπριακό Συμβούλιο Προσφύγων της Μονάδας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Future Worlds Center και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play