Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Δημήτρης Πέλκας: Ο… μικρός μεγάλωσε!

ΠΑΟΚ – Δημήτρης Πέλκας: Ο… μικρός μεγάλωσε!
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Δημήτρη Πέλκα έως και το 2021, με τον εκ των αρχηγών του Δικεφάλου, να έχει πλέον στην… πλάτη του μια δεκαετία στους «ασπρόμαυρους».

Ο Δημήτρης Πέλκας πέρασε το κατώφλι της Τούμπας αμούστακο παιδάκι, αφού σε ηλικία 14 ετών το 2007, μετακόμισε από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα top ονόματα των περίφημων ακαδημιών του Δικεφάλου.

Ντεμπούτο και γκολ στην Ευρώπη

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, η ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και στην πρώτη ομάδα, ήρθε για τον Πέλκα το 2012, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό των «ασπρόμαυρων», να κάνει την ιδανικότερη πρεμιέρα και μάλιστα σε ευρωπαϊκό ματς.

Το ντεμπούτο του Πέλκα με την φανέλα του Δικεφάλου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου του 2012, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπνέι Γεχούντα, για τα προκριματικά του Europa League, με τον 24χρονο -πλέον- μέσο να παίρνει τα πρώτα 19′ συμμετοχής στην επαγγελματική του καριέρα.

Στον επαναληπτικό στις 9 Αυγούστου, ήρθε και το πρώτο γκολ για τον Πέλκα με την φανέλα του Δικεφάλου, αφού στις καθυστερήσεις με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 του ΠΑΟΚ απέναντι στους Ισραηλινούς, ενώ παράλληλα έγινε ένας από τους νεότερους παίκτες των «ασπρόμαυρων», που σκοράρουν στην Ευρώπη.

Το «βαρύ» νούμερο 10

Την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας ο Πέλκας επέλεξε να αγωνίζεται με το νούμερο 10 στην πλάτη, ένα νούμερο ιδιαίτερα «βαρύ», δημιουργώντας προσδοκίες στους οπαδούς του Δικεφάλου. Το βάρος των προσδοκιών που άλλοι έβαλαν στους ώμους τους αποδείχτηκε δυσβάσταχτο, μα όχι ικανό για να ανακόψει την πορεία του. Ο Δημήτρης Πέλκας έκανε ένα βήμα πίσω, συνέχισε να δουλεύει, έβαλε ξανά τα πράγματα στις σωστές βάσεις και επανήλθε δριμύτερος στον ΠΑΟΚ μετά το… αγροτικό του σε Απόλλων Καλαμαριάς και Βιτόρια Σετούμπαλ.

Τα… αγροτικά σε Απόλλων Καλαμαριάς και Σετούμπαλ

Την διετία 2013-2015 ο Πέλκας επιλέγει να ακολουθήσει τον δρόμο του δανεισμού, προκειμένου να αποκομίσει τις απαραίτητες εμπειρίες και να επιστρέψει πιο έτοιμος και… ψημένος στην Τούμπα, μέσω των εμφανίσεων του σε Απόλλων Καλαμαριάς και Βιτόρια Σετούμπαλ.

Την σεζόν 2013-2014, καταγράφει με την φανέλα των «πόντιων» στο πρωτάθλημα της Football League, 18 συμμετοχές πετυχαίνοντας 7 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ, ενώ η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας με την φανέλα της Σετουμπάλ, που καταγράφει 29 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ.

Επιστροφή και καθιέρωση στον ΠΑΟΚ

Μετά το… αγροτικό του ο Πέλκας την σεζόν 2015-2016 επιστρέφει στον ΠΑΟΚ και καθιερώνεται πλέον στο ρόστερ του Δικεφάλου, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό την πρώτη του σεζόν μετά τους δανεισμούς, να καταγράφει 49 συμμετοχές με 9 γκολ και 7 ασίστ!

Aκολουθεί η σεζόν 2016-2017, με τον 24χρονο άσο να καταγράφει 27 εμφανίσεις, 7 γκολ και 2 ασίστ, κατακτώντας παράλληλα τον πρώτο του τίτλο με τον ΠΑΟΚ, ανοίγοντας μάλιστα τον… δρόμο στον Δικέφαλο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ανοίγοντας το σκορ απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το τελικό 4-0 να δίνει την πρόκριση στους «ασπρόμαυρους».

Αρχηγός και 100 συμμετοχές

Η φετινή σεζόν βρίσκει τον Δημήτρη Πέλκα να αποτελεί έναν εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, ενώ εφόσον αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στην Λάρισα στο AEL FC Arena, θα φτάσει τις 100 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Μέχρι τώρα ο Πέλκας μετράει με την φανέλα του Δικεφάλου, 99 συμμετοχές με 19 γκολ και 10 ασίστ, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερο πιο ώριμο πρόσωπο, εξελισσόμενος σε έναν από τους παίκτες-ηγέτες του ΠΑΟΚ, που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ο Πέλκας διανύει πλέον τον 10ο χρόνο του στον ΠΑΟΚ, θέτοντας τις βάσεις για ακόμα περισσότερα πράγματα στα χρόνια που ακολουθούν, δεσμεύοντας το μέλλον του με τον σύλλογο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά για τέσσερα ακόμα χρόνια.

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments