Διεθνή

Λας Βέγκας: Το οπλοστάσιο του δράστη της ένοπλης επίθεσης

Λας Βέγκας: Το οπλοστάσιο του δράστη της ένοπλης επίθεσης
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Μάντελεϊ Μπέι στο Λας Βέγκας σκότωσε 59 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε πάνω από 500. Ο δράστης αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία εισέβαλε στο δωμάτιο απ' όπου άνοιξε πυρ. Στην κατοχή του βρέθηκαν 42 όπλα.

Ο 64χρονος Στέφεν Πάντοκ είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 59 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 500.

Οι Αρχές τον εντοπίσουν στο δωμάτιο στο οποίο είχε κρυφτεί σχετικά γρήγορα, καθώς οι καπνοί από τους πυροβολισμούς είχαν ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρόσβεσης. Ο δράστης αυτοκτόνησε πριν προλάβουν να εισβάλουν στο δωμάτιο οι αστυνομικοί, αφήνοντας πίσω του πραγματικό οπλοστάσιο.

Στην κατοχή του είχε 23 αυτόματα όπλα καθώς και εκατοντάδες σφαίρες. Φρόντισε μάλιστα επιμελώς να τα κρύψει, καθώς οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του ξενοδοχείου δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν ακόμα 19 όπλα καθώς και χιλιάδες ακόμα σφαίρες, φέρνοντας τον τελικό αριθμό των όπλων που είχε στην κατοχή του στα 42.

O σερίφης του Λας Βέγκας επιβεβαίωσε ήδη πως οι Αρχές γνωρίζουν κάποια από τα καταστήματα που προμήθευσαν τον Πάντοκ με τα όπλα και πρόκειται να τα ερευνήσουν ενδελεχώς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments