Πολιτισμός
pagenews.gr / Πολιτισμός / Τιτανικός: Αυτό είναι το λάθος στην πλοκή της ταινίας – Το βρήκε ένας επιστήμονας
Τιτανικός: Αυτό είναι το λάθος στην πλοκή της ταινίας – Το βρήκε ένας επιστήμονας | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Οκτωβρίου 2017, 16:48 10 Οκτωβρίου 2017, 16:48

Φυσικά, όλοι οι φανς του “Τιτανικού” το γνώριζαν και γκρίνιαζαν, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει για τον άδικο χαμό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ωστόσο, ο Αμερικανός κοσμολόγος, αστροφυσικός και συγγραφέας Neil DeGrasse Tyson επεσήμανε κάτι σχεδόν εμφανές με γυμνό μάτι, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το ερώτημα περί χώρου πάνω στην πόρτα ήταν λάθος, εστιάζοντας σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σε συνέντευξή του στην Huffington Post , ο Tyson ανέφερε: «Είτε πετύχαινε, είτε όχι εγώ θα προσπαθούσα άλλη μία φορά. Προσπαθείς την πρώτη, δεν πετυχαίνει… Αχ δεν θα πετύχει αυτό. Τότε θα μείνω να πεθάνω από το κρύο στο νερό. Με συγχωρείτε, αλλά όχι. Όχι»

«Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι ισχυρότερο από οποιονδήποτε, πόσω μάλλον σε αυτόν τον χαρακτήρα. Έχει επιβιώσει, σωστά; Και σας λέω το εξής: εάν αυτός ο χαρακτήρας ήταν ο Ματ Ντέιμον στο "The Martian" θα είχε φτιάξει μία εξωλέμβιο και θα τους είχε σώσει όλους. Εκεί μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη», σημειώνει ο επιστήμονας.  Αυτό που θέλει να πει ο επιστήμονας ότι για κάποιον που συνηθίζει να επιβιώνει με το ένστικτο, αλλά και την ευστροφία του, ο «Τζακ» επέλεξε την… αυτοθυσία, χωρίς να αναζητήσει κανέναν άλλο τρόπο να σωθεί. 

Ετικέτες: 


2017