Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Εθνική Τράπεζα: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου
Εθνική Τράπεζα: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Οκτωβρίου 2017, 17:46 11 Οκτωβρίου 2017, 17:46

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη έκδοση καλυμμένων ομολογιών από το 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική άντλησε 750 εκατ. ευρώ με απόδοση 2,9%, επιστρέφοντας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

Η έκδοση αποτελεί την πρώτη έκδοση ελληνικής τράπεζας από το 2014 και η επιτυχής έκβασή της ανοίγει τον δρόμο για αντίστοιχες εκδόσεις ομολόγων και από τις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η ΕΤΕ είχε βολιδοσκοπήσει από τον Ιούλιο το ενδιαφέρον επενδυτών. Η έντονη αντιπαράθεση αποτέλεσε το έναυσμα για την απόφαση της τράπεζας την προηγούμενη Τρίτη για συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο και το Μιλάνο.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν χθες και η τράπεζα, βασιζόμενη στην καλή ανταπόκριση των επενδυτών, αποφάσισε να ανοίξει τα βιβλία προσφορών με αρχική εκτίμηση για την απόδοση στα επίπεδα του 3,25%.

Μέχρι τις 12:30, η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ και η Εθνική αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη των αναδόχων τραπεζών, να προχωρήσει σε επανεκτίμηση της απόδοσης στα επίπεδα του 3% και οριστικοποίηση του μεγέθους στα 750 εκατ. ευρώ.

Παρά την επανεκτίμηση της απόδοσης, η συνολική ζήτηση παρέμεινε ισχυρή στα επίπεδα των 2 δισ. ευρώ από περισσότερους από 140 επενδυτές, επιτρέποντας στην ΕΤΕ να οριστικοποιήσει την απόδοση στο 2,90%.

Ετικέτες: 


2017