Πολιτική

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Ο πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕΕ μιλά για τον ξυλοδαρμό εθελοντή ΑμΕΑ – Δεν υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Ο πρώην πρύτανης της ΑΣΟΕΕ μιλά για τον ξυλοδαρμό εθελοντή ΑμΕΑ – Δεν υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια
Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Κωνσταντίνος Γάτσιος μίλησε για το απίστευτο περιστατικό του ξυλοδαρμού εθελοντή ΑμΕΑ μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές και ο πρύτανης δεν είναι σερίφηδες.

"Η επίθεση κατά Α.Μ.Ε.Α εντός του Οικονομικού Παν/μίου και η περιρρέουσα ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι μορφές έκφρασης βαρβαρότητας, που καθηγητές και πρυτάνεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ελλείψει ικανού θεσμικού πλαισίου” τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, επεσήμανε ότι "Αυτά είναι μορφές και εκφράσεις βαρβαρότητας οι οποίες δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να σκεφτεί σοβαρά και να μην αποφεύγει να δώσει λύση σε αυτές τις πρακτικές,οι οποίες θα πρέπει να τιμωρούνται.Είναι μια πράξη που με θλίβει βαθύτατα."

Πρόσθεσε δε ότι "Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που το γνωρίζω πολύ καλά είναι σαν ένα κατάστημα με πολύ καλή πραμάτεια και πολύ άσχημη βιτρίνα.

Οι καθηγητές και ο πρύτανης δεν είναι σερίφηδες στη Σχολή τους. Θα πρέπει να έχουν τα μέσα και τους τρόπους να ασκούν διοίκηση και να προστατεύουν την πανεπιστημιακή κοινότητα από βαρβαρισμούς, όπως αυτό το περιστατικό στο οποίο αναφερθήκατε. Αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν παρασχεθεί παρά το γεγονός ότι και επί πρυτανείας μου είχα ζητήσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει στοιχειώδη ασφάλεια. Δεν υπάρχει ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.”

Κεφάλαιο: Κεντροαριστερά

Ερωτηθείς για την Κεντροαριστερά και τις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι απαράδεκτο να βρίσκονται οι πολίτες ενώπιον του διλήμματος ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ" ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα ηγεσία του.”

“Το κλειδί της λύσης του προβλήματος για την πατρίδα μας δεν βρίσκεται στον κ Τράμπ, ούτε στις κυρίες Λαγκάρντ και Μέρκελ, αλλά στο εσωτερικό της. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε ως χώρα, ως οικονομία και ως κοινωνία και να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας" επεσήμανε χαρακτηριστικά.

"Αν η χώρα συνεχίσει να σέρνεται όπως την τελευταία 10ετία, θα είναι έρμαιο και η τύχη της θα καθορίζεται από φίλους και συμμάχους ή από εχθρούς και ανταγωνιστές. Η θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι ή δεν θα το κάνει κανένας για εμάς" δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Πρόσθεσε δε ότι "Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ έχει κατά τη γνώμη μου έναν μόνο σκοπό. Να επιβεβαιωθεί ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσυν να έχουν τη βάση της Σούδας κάτι πολύ σημαντικό για εκείνους στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια απόφαση προειλημμένη. Τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα των δημοσίων σχέσεων και της παρουσίας του κ Τσίπρα σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Είναι απαράδεκτο και κατάντια η χώρα και οι πολίτες να βρίσκονται ενώπιον του διλήμματος ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβερό ακόμα και να υποννοεί κάποιος ότι θα υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας ή ακόμα χειρότερα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την παρούσα ηγεσία του.”

Διαβάστε ακόμα: Κωνσταντίνος Γάτσιος: Εάν επικρατήσει οριστικά το παλιό, τότε ο εκφυλισμός και η παρακμή θα συνεχισθούν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments