Μedia

Επίθεση στο Έθνος: Καταδίκη της επίθεσης από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ

Επίθεση στο Έθνος: Καταδίκη της επίθεσης από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ
Με ανακοινώσεις τους, ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ καταδικάζουν την επίθεση στο Έθνος που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Την τραμπούκικη επίθεση στο Έθνος και στα sites της 24 Media με πέτρες και μπογιές, από ομάδα κουκουλοφόρων, καταδικάζουν η ΕΣΗΕΑ και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει «τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει τη χουλιγκάνικη επίθεση εναντίον δύο δημοσιογράφων και των γραφείων της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» στη Λεωφόρο Συγγρού».

«Οι επιθέσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες, αστήρικτες και πραγματοποιούνται από δειλούς, οι οποίοι κρύβονται μέσα σε οπαδικούς όχλους. Οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να καμφθούν από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης.

Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αρχές να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και να προχωρήσουν αμέσως σε συλλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου με την οποία καταδικάζει «την άνανδρη επίθεση που έγινε στα γραφεία της 24MEDIA από ομάδα ατόμων, που έσπασαν τζάμια, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και χτύπησαν τον συνάδελφο Μένιο Σακελλαρόπουλο, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται εκτός κτιρίου εκείνη τη στιγμή».

«Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση, που στόχο έχει να πλήξει την Ελευθεροτυπία» σημειώνει και τονίζει ότι «το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ ζητά από τις Αρχές τη σύλληψη και την τιμωρία των υπαιτίων, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τον όλο και εντεινόμενο εκφοβισμό των δημοσιογράφων, στον οποίο μένουν απαθείς».

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν απ’ τις 6 το απόγευμα από ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων που προκάλεσε φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, επί της λεωφόρου Συγγρού, με πέτρες, λοστούς και μπογιές ενώ χτύπησαν και δύο δημοσιογράφους, ευτυχώς ελαφρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play