Κόσμος

ΗΠΑ: Μέλος της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Τζόνσον

ΗΠΑ: Μέλος της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Τζόνσον
Τον ασκό του αιόλου άνοιξαν οι αποκαλύψεις για τον φάκελο της δολοφονίας Κένεντι καθώς μεταξύ άλλων είδε το φως της δημοσιότητας απόρρητο έγγραφο του FBI που κατατάσει τον Πρόεδρο Τζόνσον μεταξύ των μελών της Κου Κλουξ Κλαν.

Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα του FBI, μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον (1961 – 1963) φέρεται εγγεγραμμένος στα μητρώα της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλάν, στο Τέξας ακόμη και στα πρώτα του πολιτικά βήματα

Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει πολιτικό και κοινωνικό σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες η αποκάλυψη ενώ αναθερμάνθηκε η συζήτηση για τις σχέσεις των Αμερικανών προέδρων με ισχυρές οργανώσεις και μασωνικές στοές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, υπάρχουν απτές αποδείξεις στα αρχεία της οργάνωσης, ότι ο πρόεδρος Τζόνσον ήταν μέλος της στο παρακλάδι του Τέξας και παρέμεινε μέλος ακόμη και τις πρώτες ημέρες της πολιτικής του καριέρας. 

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 17 Απριλίου 1964, ενώ υπάρχουν σφραγίδες και από μελλοντικές ημερομηνίας, κατά τις οποίες προφανώς έγιναν προσθήκες στη σχετική έκθεση. Ο Λύντον Μπέιντζ Τζόνσον ήταν ο 36ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1961 έως το 1963. Ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Κένεντι μετά τη δηλοφονία του. Το 1963 παρέδωσε τη σκυτάλη στον 37ο πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play