Διεθνή

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο – Πρώτη η Μέρκελ, εκτός η Μελάνια, μέσα η Ιβάνκα (pics)

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο – Πρώτη η Μέρκελ, εκτός η Μελάνια, μέσα η Ιβάνκα (pics)
H Άνγελα Μέρκελ κυριαρχεί για μία ακόμα χρονιά στη λίστα Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες. Η Μελανια Τραμπ δεν είναι στη λίστα αλλά η Ιβάνκα, είναι το μόνο μέλος της προεδρικής οικογένειας που καταλαμβάνει θέση ανάμεσα στις ισχυρές του κόσμου.

Το περιοδικό Forbes όπως κάθε χρόνο, ανακοίνωσε τη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου και η πρώτη εντύπωση που προκαλείται είναι η έκπληξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν συμπεριλαμβάνεται η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Αλλά εντάξει με μία δεύτερη σκέψη αυτό έχει μία λογική: Είνα η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ και η έξοδος από την λίστα είναι το τίμημα που πληρώνει γι’ αυτό η Μελάνια.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση, η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να έχασε έδαφος στις γερμναικές εκλοογές του Σεπτεμβρίου, δεν έχασε όμως και την πρωτιά στη λίστα Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Μάλιστα, η Άγκελα Μέρκελ κατακτά για 7η συνεχόμενη χρονιά- και 12η συνολικά- την κορυφή της λίστας με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέησ την ακολουθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που είδε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματός της να περιορίζεται έπειτα από τις εκλογές που αποφάσισε η ίδια, ενώ έχει στα χέρια της και τον δύσκολο γρίφο του Brexit.

Στην τρίτη θέση της λίστας είναι η Μελίντα Γκέιτς, με ισχυρή φιλανθρωπική δράση μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομα της ίδιας και του συζύγου της, Μπιλ Γκέιτς, ενώ ακολουθούν η Σέριλ Σάντμπεργκ- Chief Operating Officer του Facebook- και η Μέρι Μπάρα, που είναι διευθύνων σύμβουλος της General Motors.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Σούζαν Γουοτζίσκι, CEO του YouTube, η Αμπιγκέιλ Τζόνσον, πρόεδρος της Fidelity Investments, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η Ανα Πατρίσια Μποτίν, πρόεδρος της Santander Group και η Τζίνι Ρόμετι, CEO της IBM.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα της λίστας είναι η Ιβάνκα Τραμπ, που βρίσκεται στη 19η θέση. Και αυτή είναι η μόνη γυναίκα της «Πρώτης οικογένειας» των ΗΠΑ που μπήκε στη λίστα, καθώς σε αυτή δεν συμπεριλήφθηκε η Μελάνια Τραμπ.

Είναι η πρώτη φορά- από το 2004 που το Forbes άρχισε να κατατάσσει τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο- που δεν περιλαμβάνει η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που μπαίνει σε αυτή η κόρη ενός ηγέτη των ΗΠΑ.

Η Μισέλ Ομπάμα βγήκε από τη λίστα για πρώτη φορά, έπειτα από την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο, ενώ η Χίλαρι Κλίντον καταποντίστηκε, καθώς από 2η το 2016 είναι πλέον 65η. Η λίστα περιλαμβάνει δισεκατομμυριούχους, επιχειρηματίες, γυναίκες από τα ΜΜΕ, την πολιτική, την τεχνολογία, αλλά και με φιλανθρωπική δράση. Ολες μαζί έχουν απευθείας επιρροή πάνω σε περισσότερους από 3 δισ. ανθρώπους, σύμφωνα με την Μόιρα Φορμπς, αντιπρόεδρο της Forbes Media.

Οι 10 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes:

1. Άνγκελα Μέρκελ 2. Τερέζα Μέι 3. Μελίντα Γκέιτς 4. Σέριλ Σάντμπεργκ 5. Μέρι Μπάρα 6. Σούζαν Γουοτζίσκι 7. Αμπιγκέιλ Τζόνσον 8. Κριστίν Λαγκάρντ 9. Ανα Πατρίσια Μποτίν 10. Τζίνι Ρόμετι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments