Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άλλα λέει ο ΟΑΣΑ άλλα το Υπουργείο – Τι πραγματικά ισχύει

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Άλλα λέει ο ΟΑΣΑ άλλα το Υπουργείο – Τι πραγματικά ισχύει
Αλαλούμ επικρατεί με το ζήτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων με τον ΟΑΣΑ να διαφοροποιείται από τον Υπουργείο αναφορικά με το χρόνο διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ από σήμερα αντικαθίστανται τα χάρτινα εισιτήρια με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά των 1,40 ευρώ. 

«Ο ΟΑΣΑ από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία». 

Ωστόσο, η πλευρά του Υπουργείου δήλωσε χθες ότι «Ακούστε, 15 Νοεμβρίου θα σταματήσουν να πωλούνται από τις αστικές συγκοινωνίες τα χάρτινα εισιτήρια και θα υπάρχει και ημερομηνία λήξης είναι προφανές. Μπορεί να είναι λίγες ημέρες αργότερα, μπορεί να είναι και στις 15». 

Έως σήμερα ήταν γνωστό ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου είχε παραταθεί μόνο η ισχύς των καρτών Οκτωβρίου για να αντιμετωπιστεί το αλαλούμ μπροστά στα εκδοτήρια με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τις νέες προσωποποιημένες μηνιαίες ηλεκτρονικές κάρτες μετακίνησης.

Πλέον, τοποθετώντας στα ειδικά μηχανήματα 1,40 ευρώ οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν το μεμονωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο, που ισχύει για 90 λεπτά για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Όσον αφορά στο μειωμένο εισιτήριο των 0,60ευρώ, που δικαιούνται άτομα άνω των 65 ετών ή κάτω των 18, φοιτητές και πολύτεκνοι, η προμήθειά του θα γίνεται από το γκισέ του σταθμού δείχνοντας αντίστοιχα τα αποδεικτικά στοιχεία.  Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαιώνει ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 1,40ευρώ επαναφορτίζεται ώστε να μην μην μείνει κανείς μέσα στο σταθμό εάν περάσει το χρονικό όριο διάρκειας του. 

Βέβαια, από τα 600 περίπτερα, που διέθεταν έως τώρα χάρτινα εισιτήρια στο κάλεσμα του υπουργείου να προμηθευτούν το σύστημα έκδοσης μεμονωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό ανταποκρίθηκαν λιγότερα από 200. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments