Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: 100.000 προσωποιημένες κάρτες και 4 ώρες αναμονή – Τι θα συμβεί με ΑμΕΑ, ανέργους και ένστολους

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: 100.000 προσωποιημένες κάρτες και 4 ώρες αναμονή – Τι θα συμβεί με ΑμΕΑ, ανέργους και ένστολους
Περίπου 100.000 προσωποποιημένες κάρτες έχει εκδώσει μέχρι στιγμής ο ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο αλλαγής του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Την ίδια στιγμή αναζητείται φόρμουλα για ΑμΕΑ, ανέργους και ένστολους που δικαιούνται ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ.

Οι αλλαγές από χάρτινο σε ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι αντίστοιχες μετατροπές των καρτών (μηνιαίων, εβδομαδιαίων κ.λπ) έχει σαν αποτέλεσμα την πολύωρα αναμονή και το σχηματισμό ατελείωτης ουράς από πολίτες που επιθυμούν να εκδώσουν ηλέκτρονική προσωποιημένη κάρτα ενώ ΑμΕΑ, ένστολοι και άνεργοι αναμένουν τη διαδικασία απόκτησης της ηλεκτρονικής κάρτας, που θα τους διασφαλίζει ελεύθερη μετακίνηση στα ΜΜΜ.

Προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, το υπουργείο Μεταφορών προσανατολίζεται σε παράταση ενεργοποίησης των ηλεκτρονικών καρτών.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα, αναφέρουν ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αφού όσοι ενεργοποιήσουν τις κάρτες δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσουν την ίδια διαδικασία. Ωστόσο η εικόνα που εμφανίζουν τα εκδοτήρια συνηγορεί στην άποψη ότι θα δοθεί παράταση στις ασφυκτικές προθεσμίες του ηλεκτρονικού κομίστρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα των επιπλέον 150.000 επιβατών που πρόκειται να περάσουν τις επόμενες μέρες από τα γκισέ του ΟΟΣΑ.

Από τις 100.000 κάρτες, ένας μικρός αριθμός υπολογίζεται ότι είναι στο στάδιο της επεξεργασίας με την κατάθεση φακέλου ώστε η κάρτα να αποσταλεί στους δικαιούχους με τα ΕΛΤΑ.

ΑμΕΑ, άνεργοι, ένστολοι

Την ίδια στιγμή στάση αναμονής τηρείται για τους επιβάτες που διαθέτουν ελεύθερη μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες. Μολονότι οι συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ξεκινήσει, αναζητείται η φόρμουλα με την οποία θα εξυπηρετηθούν οι ειδικές κατηγορίες (ένστολοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) για να πάρουν στα χέρια τους τις νέες κάρτες. Είτε με ομαδική αποστολή ή με άλλους τρόπους όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές χωρίς να θίγεται το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης.

Συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι μαζί με τα ελευθέρας ο συνολικός αριθμός των καρτών φτάνει τις 600.000. Προτεραιότητα θα δοθεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη τις επόμενες μέρες και στην αποσυμφόρηση των εκδοτηρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments