Πολιτική

Paradise Papers: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εμπλοκή της συζύγου του (vid)

Paradise Papers: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εμπλοκή της συζύγου του (vid)
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του Μαρέβα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

"Χτυπήστε εμένα και όχι τη γυναίκα μου". Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στην υπόθεση των αποκαλύψεων των paradise papers ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και απάντησε στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιώντας μια φράση του Κρητικού λογοτέχνη και «συντοπίτη» του Νίκου Καζαντζάκη χαρακτήρισε τις επιθέσεις στη Μαρέβα Μητσοτάκη «διπλή ανανδρία» λέγοντας ότι «ο Καζαντζάκης είχε πει μια σοφή κουβέντα. Το ψέμα είναι ανανδρία. Το να επιτίθεται κανείς με ψέματα και υπονοούμενα σε μια γυναίκα που δεν έχει δώσει δικαιώματα, και προσπαθεί να διακριθεί στον ιδιωτικό τομέα είναι διπλή ανανδρία".

Στην κατεύθυνση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «δεν είναι ντροπή να χάνει κάποιος εκλογές. Εκλογές έχουν χάσει πιο ικανοί πρωθυπουργοί από τον κ. Τσίπρα. Ντροπή είναι να προσπαθεί να διασωθεί κάποιος με λάσπη και χυδαιότητες χρησιμοποιώντας ένα παρακράτος για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Τονίζοντας πως «η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να έρθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τις προτάσεις της γαλάζιας παράταξης.

Έθεσε τέσσερις βασικούς στόχους:

-Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του ΑΕΠ.-Αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του ΑΕΠ.-Επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του ΑΕΠ.-Δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κοινωνικό μέρισμα του 2017 αλλά και για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Όσον αφορά στο μέρισμα του 2017, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πλεόνασμα βασίζεται στην «εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων».

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω στους πολίτες τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που τους έκλεψε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Προσυνεδρίου συμπληρώνοντας τις προτάσεις της ΝΔ:

-Να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες.-Να υπάρξει εντός του 2017 μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%.-Να αποπληρωθεί μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, και ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.

Διαβάστε επίσης: Paradise Papers: Η Μαρέβα Μητσοτάκη στη λίστα – Τι απαντά η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments