Πολιτισμός

«Ο Γορίλας και η Ορτανσία» στο θέατρο «Έαρ Βικτώρια»

«Ο Γορίλας και η Ορτανσία» στο θέατρο «Έαρ Βικτώρια»
Η παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλη «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» ανεβαίνει στο θέατρο «Έαρ Βικτώρια» σε μία πρωτότυπη παραγωγή μαζί με την πρώτη ομιλία για τον συγγραφέαnτην Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 20.00.

Εκτάκτως την Τρίτη 21/11 μαζί με την παράσταση «Ο Γορίλας και η Ορτανσία» θα γίνει και η πρώτη ομιλία για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στα πλαίσια του αφιερώματος στον μεγάλο συγγραφέα. Οι θεατές της Τρίτης θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Βάλτερ Πούχνερ, ομότιμος καθηγητής θεατρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Πεφάνης, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας και θεωρίας του θεάτρου και του δράματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κριτικός θεάτρου.

Το σχετικά άγνωστο έργο του “Ο Γορίλας και η Ορτανσία” είναι «Μια τρελή κωμωδία ή φάρσα ή παραμύθι ή παραβολή ή ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, σε τρεις εικόνες και τρεις εκδοχές για το τέλος», όπως χαρακτηρίζει το έργο του ο ίδιος ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα Λεία Βιτάλη και το Θέατρο «Έαρ Βικτώρια» (εταιρεία θεάτρου Ωκέα~Ίρις), το οποίο στεγάζει και οργανώνει τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, με χαρά ανακοινώνουν το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ στον πατέρα του σύγχρονου Ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβο Καμπανέλλη, με τακτικές ομιλίες και προβολές για τη ζωή και το έργο του και την παράσταση του σχεδόν άγνωστου έργου του «Ο Γορίλας και η Ορτανσία», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21.00. 

Ο κύριος Καθηγητής, που έχει παντρευτεί την υπάκουη και πλούσια Μαίρη, αγοράζει από τον ζωολογικό κήπο έναν ολόγυμνο γορίλα, για τα πειράματά του. Συμπεριφέρεται απέναντί του σα να είναι κανονικός άνθρωπος που καταλαβαίνει τα πάντα. Και δεν τα πάει άσχημα. Τον βαφτίζει Αδάμ. Στο μεγαλοαστικό σπίτι του έχει στήσει ένα εργαστήριο για τα πειράματα και τις μελέτες του. Έχει επίσης και έναν υπηρέτη, τον Φίλιππο, κάποτε βοηθό του στην επιστημονική έρευνα. Η Μαίρη αποκτά μια περίεργη οικειότητα με τον Γορίλα, την οποία ο Καθηγητής δεν βλέπει με καλό μάτι. Ο Γορίλας αρχίζει να υιοθετεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και ανατρέπει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες.

Ταυτότητα της παράστασηςΣκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα ΚαμπανέλληΜουσική – Σχεδιασμός ήχου: Σταύρος ΤσουμάνηςΚινησιολογία: Αναστασία ΓεωργαλάTrailer: gcldp Γιώργος Συμεωνίδης, Άρτεμις ΣταθάκουΒοηθός σκηνοθέτη: Δανάη ΠολυχρονοπούλουΕιδικές κατασκευές: Κατερίνα ΧατζοπούλουΣε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης της Νάξου 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):Θωμάς ΒούλγαρηςΧαρά ΖησιμάτουΓιάννης ΝικολάουΙάσονας Χριστοδούλου

Πληροφορίες: Θέατρο «Έαρ Βικτώρια» (Β’ Σκηνή), Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους, πλησίον Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, Ημερομηνία: Από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 έως 26 Δεκεμβρίου 2017. Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών)

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τηλ.: 210 8220020, Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες), Προπώληση: Στο viva.gr (σύντομα)

Πρόσβαση στο Θέατρο «Έαρ Βικτώρια»:Η θέση μας στον χάρτη

Με λεωφορεία – τρόλεϊ:α) Από Αχαρνών: τρόλεϊ 6 – λεωφορεία Β9 & Γ9 (στάση Αγ. Παντελεήμων).β) Από 3ης Σεπτεμβρίου: λεωφορείο 054 (στάση Αγγελοπούλου).γ) Από Πατησίων: τρόλεϊ 3, 5, 11 & 14 – λεωφορεία 608, 622 & Α8 (στάση Αγγελοπούλου).Με τρένο (ΗΣΑΠ), στάση «Βικτώρια» (απόσταση περίπου 10′ με τα πόδια).Με αυτοκίνητο, ελεύθερο πάρκινγκ στους γύρω δρόμους.

Το λογότυπο του «Έαρ Βικτώρια» είναι από έργο του ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments