Αυτοκίνητο

Toyota Concept-i: Το μέλλον λέει παρόν!

Toyota Concept-i: Το μέλλον λέει παρόν!
Το Toyota Concept-i είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Με καινοτομίες που πατάνε σε πληθώρα καινοτομιών, το νέο μοντέλο διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που ονομάζεται “Yui”.

Το Toyota Concept-i διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που ονομάζεται “Yui”. Ποια είναι η δουλειά του Yui;

Nα μπορεί να «αποστηθίζει» σταδιακά τον τρόπο οδήγησης του οδηγού, να μαθαίνει το πρόγραμμά του, τους συχνούς σταθμούς του και άλλα, που έχουν σχέση με την καθημερινή οδήγηση. Όπως να «βλέπει» τις αντιδράσεις του, αλλά και διάφορες προτιμήσεις του, όπως τους αγαπημένους του σταθμούς στο ράδιο, τη θέση οδήγησης που προτιμάει κ.α.

Στόχος του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης να τον προειδοποιεί – εφόσον το κρίνει απαραίτητο – πχ όταν αντιμετωπίζει πχ σημάδια κόπωσης, είναι κουρασμένος – όπως το σημερινό Drive Alert σε πολλά οχήματα γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών – κ.α. 

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το Toyota Concept-i είναι ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό αυτοκίνητο με εμφάνιση που παραπέμπει σε διαστημικό όχημα.

Τη συγκεκριμένη εμφάνιση την έχει επιμεληθεί το ερευνητικό κέντρο προηγμένων σχεδιαστικών εφαρμογών της Toyota στην Καλιφόρνια. Όπως ανέφεραν οι επικεφαλείς του πρωτοποριακού αυτού οχήματος είναι το Toyota Concept-i να χρησιμοποιεί πρωτίστως την τεχνητή νοημοσύνη Yui με στόχο να αποφεύγει πλήρως οποιαδήποτε εμπλοκή του με τροχαίο ατύχημα, συμβάλλοντας στη δραστική μείωση των θανάτων και τραυματισμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments