Διεθνή

Ταγίπ Ερντογάν: Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης (vid)

Ταγίπ Ερντογάν: Να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης (vid)
Μία ημέρα πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανάβει φωτιές, τονίζοντας σε συνέντευξή της ότι είναι ανάγκη να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης.

Φωτιές ανάβει ο Ταγίπ Ερντογάν, πριν από την άφιξή του στην Αθήνα. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δηλώσει ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί- οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα- θα εκδίδονταν άμεσα.

Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, χρειάζεται επικαιροποίηση, τόνισε «Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.

«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Εξαιτίας αυτού πιστεύω ότι συν τω χρόνω όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε την άμεση έκδοσή τους.

«Όταν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και αναζήτησαν καταφύγιο, κάλεσα αμέσως τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και του είπα ”Αγαπητέ φίλε μου, αυτή είναι η κατάσταση. Δραπέτευσαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα. Αυτά τα άτομα οργάνωσαν πραξικόπημα, ή επιχείρησαν να οργανώσουν πραξικόπημα. Και θέλω την έκδοσή τους στην Τουρκία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments