Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μαξίμου σε Δήμαρχο Λέσβου: Λειτουργήστε όπως αρμόζει στη θεσμική σας θέση
Μαξίμου σε Δήμαρχο Λέσβου: Λειτουργήστε όπως αρμόζει στη θεσμική σας θέση | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:02 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:02

Το Μαξίμου εξαπολύει ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Λέσβου κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται για πολιτικό του όφελος την κατάσταση με τους μετανάστες στο νησί.
Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, δεν επέτρεψε την εκφόρτωση οικίσκων για στέγαση προσφύγων στη Μόρια και αυτό αποτέλεσε αφορμή για την επίθεση της κυβέρνησης.

«Αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση… να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται. Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών. Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Προσθέτουν δε πως «Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς». 

Στο σημείο αυτό, η κυβέρνηση τονίζει ότι «Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, λοιπόν, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Ετικέτες: 


2017