Υγεία

Γρίπη: Γιατί είναι πιο επώδυνη για τους άντρες

Γρίπη: Γιατί είναι πιο επώδυνη για τους άντρες
Η “ανδρική γρίπη” δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα, σύμφωνα με Καναδέζικη μελέτη.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό, αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις γρίπης, το ανδρικό φύλλο είναι πιο επιρρεπή από το γυναικείο σε επιπλοκές, ενώ το ανοσοποιητικό τους σύστημα ενδέχεται να είναι και ασθενέστερο. 

Ο συντάκτης της έρευνας, Καναδός στην καταγωγή, Κάιλ Σου, θέλησε να διαπιστώσει αν οι άντρες είναι απλώς γκρινιάρηδες ή έχουν κατώτερο ανοσολογικό σύστημα. Μάλλον κατέληξε στο δεύτερο. Για την έρευνά του προσέγγισε παλαιότερες μελέτες για τις γενετικές διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, ανθρώπους και άλλα όντα και τις επιδράσεις με ιούς, ανάμεσα στους οποίους το κρύωμα και η γρίπη. 

Σε μελέτες που έχουν γίνει, έχει εντοπιστεί ότι οι νέες γυναίκες έχουν πιο ισχυρή κυτταρική ανοσοαπόκριση απ’ ότι οι άντρες. Αυτή η διαφορά δεν βρέθηκε σε γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση και στους άνδρες τους, γεγονός που σημαίνει ότι οι ορμόνες διαδραματίζουν κάποιο ρόλο. 

 Σε μελέτη του Χονγκ Κονγκ διαπιστώθηκε ότι για μία γρίπη εισήχθησαν στο νοσοκομείο περισσότεροι άνδρες. Την ίδια ώρα, λόγω γρίπης πέθαναν περισσότεροι άνδρες απ’ ότι γυναίκες την περίοδο 1997-2007, ανεξάρτητα από το πόσο υγιείς ήταν στην αρχή. Ως εκ τούτου, ο μελετητής θεωρεί ότι, οι άνδρες δεν υπερβάλλουν για τα συμπτώματα αλλά έχουν πιο αδύναμες ανοσολογικές αντιδράσεις στους ιογενείς ιστούς της αναπνευστικής οδού, οδηγώντας σε μεγαλύτερη νοσηρότητα και θνησιμότητα απ’ ότι το γυναικείο φύλλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments