Γεύση

Σούπα καρότου, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Σούπα καρότου, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Σούπα καρότου, ένα ιδανικό πιάτο για όσους αγαπούν το συγκεκριμένο λαχανικό.

Σούπα καρότου, εύκολη και νόστιμη. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά

Καρότα 4 – 5 καθαρισμένα τριμμέναΚρεμμύδι 1 μικρό ψιλοκομμένοΒούτυρο 3 κουταλιές σούπαςΓάλα 1 ποτήρι νερούΑλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήριΑυγό 1 μόνο τον κρόκοΑλάτι – πιπέριΝερό ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε

Οδηγίες

Σύμφωνα με το chefoulis.gr, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αλατίζουμε λίγο, ανακατεύουμε σταδιακά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό χλιαρό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και το κρεμμύδι. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού,ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά συνεχώς και προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό προκειμένου να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα που θέλουμε να έχει η σούπα μας. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σερβίρουμε ζεστή και την απολαμβάνουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments