Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός

Αλέξης Τσίπρας: Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα όσα είχε πει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να ξεκινήσω με μια παρατήρηση σε ένα απόφθεγμα του Αϊνστάιν ότι είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Μόνο που δεν το είπε ποτέ ο Αϊνστάιν. Καλά θα ήταν οι συνεργάτες σας να διαβάζουν τα ελληνικά hoaxes, που αποδίδουν την φράση άλλοτε στον Αϊνστάιν και άλλοτε στον Μπέρναρντ Σω» ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που φαίνεται ότι δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα στην ελληνική Βουλή. Όλως παραδόξως, δεν ήρθαν οι Θεσμοί να μας πουν ότι για το νέο έτος θα απαιτηθούν νέα μέτρα και γιατί γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζουμε. Η χώρα, μετά από μεγάλη και οδυνηρή περιπέτεια, αφήνει πίσω μια εποχή που δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε».

«Μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει, ανακτώντας την οικονομική της αυτοδυναμία και το κύρος στην διεθνή σκηνή, έχοντας την ευκαιρία να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος. Έχοντας ολοκληρώσει μια δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή, τα τελευταία 2,5 χρόνια ανακτήσαμε την αξιοπιστία και ταυτόχρονα, έχοντας υλοποιήσει δομικές μεταρρυθμίσεις, που κανείς δεν τόλμησε. Στην Δημόσια Διοίκηση, στο πεδίο των δικαιωμάτων, παντού» 

«Σήμερα, που αυτές οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια, η Ελλάδα έχει εντελώς άλλη εικόνα στην διεθνή κοινή γνώμη από αυτή που μας αφήσατε εσείς. Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης, με μηδενική αξιοπιστία, με ανεργία, με επιτόκια δανεισμού 8%. Με μια κυβέρνηση, τότε, που είχε δεσμευτεί όχι σε υπερβολικά, αλλά τρελά πλεονάσματα 4%-4,5%, ενώ αδυνατούσε να καλύψει και τους τρέχοντες δημοσιονομικούς στόχους. Μια χώρα που είχε μπει στο γύψο με μέτρα από το 2010 έως το 2014, 65 δισ. ευρώ, που είχαν βυθίσει την οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, που συρρικνώθηκε το 25% του ΑΕΠ και την ίδια περίοδο χάθηκε το 40% του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτή την χώρα παραλάβαμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments