Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα, Αλέξη. Αυτός είναι ο τελευταίος σας προϋπολογισμός

Φώφη Γεννηματά: Είναι αργά για δάκρυα, Αλέξη. Αυτός είναι ο τελευταίος σας προϋπολογισμός
Επίθεση στην κυβέρνηση από την Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπραράταξης, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι «όχι μόνο δε διδαχτήκατε απολύτως τίποτα από τις αστοχίες των προηγούμενων ετών, αλλά τις επαναλαμβάνετε, και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

«Αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εισηγείται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ένας ακόμη προϋπολογισμός που υπονομεύει την ανάπτυξη, που οδηγεί σε νέες εξοντωτικές επιβαρύνσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται με την εξοντωτική φορολόγηση και τις δυσβάσταχτες εισφορές για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υποστήριξε ότι η έξοδος από την κρίση με φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και επισήμανε ότι η χώρα για να βγει πράγματι από τα μνημόνια χρειάζεται αλλαγή πολιτικής.

«Βγαίνουμε από την κρίση; Οχι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση με συνθήκες μιας αναιμικής ανάπτυξης οι στόχοι της οποίας συνεχώς αναθεωρούνται προς τα κάτω και με τη φτώχεια να απειλεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού» σημείωσε.

«Έχετε δεσμευθεί για συνέχιση αυτής της φοβερής φοροεπιδρομής για άλλα πέντε χρόνια, παραχωρήσετε τον εθνικό πλούτο στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Υπογράψατε για δέσμευση επιτροπείας της χώρας με υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, υπογράψατε νέες περικοπές για 700.000 κύριες συντάξεις το 2019.

Ο μόνος λόγος που η αξιολόγηση αυτή δεν προσέθεσε νέα μέτρα είναι πολύ απλά γιατί όλα η κυβέρνηση σας τα έχει δώσει απλόχερα εκ των προτέρων και για το 2018 και για το 2019 και για το 2020. Και όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για την απομείωση και αναδιάρθρωση του χρέους.»

Αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αλλά και στα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα ταμεία που αυξάνονται εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών. Μάλιστα, για τις επενδύσεις χρησιμοποίησε μια χαρακτηριστική έκφραση: Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments