Video
pagenews.gr / Video / Προϋπολογισμός 2018: Στα ύψη η πολιτική ένταση στη Βουλή (pics&vid)
Προϋπολογισμός 2018: Στα ύψη η πολιτική ένταση στη Βουλή (pics&vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 13:09 19 Δεκεμβρίου 2017, 13:09

Τσίπρας και Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία σύγκρουση κορυφής, που θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2018.

Στο επίκεντρο της διαμάχης αναμένεται να βρεθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το επίδομα στους νέους ανέργους, αλλά και τη φορολογική πολιτική που προηγήθηκε από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.


Νίκος Παππάς: Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα έχει αριστερή σφραγίδα

"Η μεταμνημονιακή Ελλάδα, η Ελλάδα που βγαίνει ξανά, όχι μόνο στις αγορές, αλλά ξαναστέκεται στα πόδια της, θα έχει τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης». Αυτήν τη βεβαιότητα διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος όχι μόνο δήλωσε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει επιστροφή στο παλιό «κακό παρελθόν» των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά συμβούλευσε και τη ΝΔ να κατανοήσει ότι όσο παραμένει σφιχταγκαλιασμένη με τις ακροδεξιές και ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του success story, ο λαός θα την αποδοκιμάζει. 

"Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει να βλέπει ότι κλείνουν σιγά σιγά οι πληγές των πολιτικών που εφάρμοσε αυτή και οι κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες συμμετείχε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό Προϋπολογισμό.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος τόνισε ότι "Είμαστε ακόμη εδώ και ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό Προϋπολογισμό.

Επεσήμανε δε ότι τα οδυνηρά αποτελέσματα της κυβέρνησης Σαμαρά "ανασχέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015". "Αντιφατικά τα επιχειρήματα κριτικής της ΝΔ στην κυβέρνηση ότι δήθεν η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στην λήξη του 2014 και πως το 3 μνημόνιο προκλήθηκε από την αντιπαράθεση με τους δανειστές το 2015. Το τέλος του 2014 έδειξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν 0,2%, δηλαδή υπήρξε δημοσιονομικό κενό 6 δις ευρώ που θα έπρεπε να καλυφθεί με νέα μέτρα. Έδειξε επίσης αναιμική ανάπτυξη 0,8%. Όλα αυτά ανασχέθηκαν το πρώτο 6μηνο του 2015 που εσείς χαρακτηρίζετε καταστροφικό" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμα ότι το 2ο μνημόνιο είναι «βαρύτερο» από το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια αποτράπηκε η εφαρμογή επώδυνων μέτρων. 

Νίκος Δένδιας: Η κυβέρνηση κάνει αφαίμαξη του λαού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα είχε αναφέρει ότι "η κυβέρνηση είναι ανερμάτιστη και ενώ παριστάνει, δήθεν, ότι είναι φιλοεργατική, μοιράζοντας φιλοδωρήματα ελεημοσύνης, την ίδια ώρα προχωρά σε αφαίμαξη του ελληνικού λαού".

"Σας μένει πια μόνο το τελευταίο σας ιδεολόγημα για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά, ούτε καθαρή είναι ούτε έξοδος. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν περνά τα τρία βασικά κριτήρια. Δεν υπηρετεί τα δημόσια οικονομικά, δεν είναι δίκαιος και δεν είναι αναπτυξιακός" υποστήριξε ο κ. Δένδιας.

"Η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροκεντρική πολιτική της που υπονομεύει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από τη κρίση. Τα πλεονάσματα δεν θα προέλθουν από την ανάπτυξη, αλλά από την αφαίμαξη του ελληνικού λαού" υποστήριξε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος. 

Για άδικο, αντιλαϊκό ταξικό προϋπολογισμό που παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασοπουλος.

Ένωση Κεντρώων: Είναι ο πιο αντιαναπτυξιακός και φοροεισπρακτικός προϋπολογισμός

"Είναι ο πιο αντιαναπτυξιακός και φοροεισπρακτικός προϋπολογισμός, από τη μεταπολίτευση και μετά. Το μόνο που κάνει είναι η διαχείριση της μιζέριας" τόνισε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να ρυθμίσει ούτε τα ρέστα και τα κέρματα που προμηθεύονται με αντίτιμο -και όχι δωρεάν- οι μικρέμποροι από τις τράπεζες για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

"Ο προϋπολογισμός δεν υπηρετεί ούτε την ανάπτυξη, ούτε την κοινωνική συνοχή, ούτε τη χρηστή διακυβέρνηση. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να περικόπτει τις αναπτυξιακές δαπάνες και να βαφτίζει αυτή την πολιτική κοινωνική δικαιοσύνη" ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Ετικέτες: 


2017