Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε τις αναμνήσεις

Σταύρος Θεοδωράκης: Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε τις αναμνήσεις
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Την φοροεισπρακτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης επέκρινε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό, κάνοντας λόγο για «βροχή» φόρων και για «πόλεμο χαρακωμάτων» προς όλους τους υποψήφιους επενδυτές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Φόροι, φόροι, φόροι. Φόροι για αυτούς που ξεκινούν. Φόροι για αυτούς που επιχειρούν. Φόροι για αυτούς που προσπαθούν. Και για όλους τους άλλους, άνεργους, φτωχούς και συνταξιούχους, μια γερή δόση από έμμεσους φόρους».

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως φέτος είναι 5 δισεκατομμύρια περισσότεροι φόροι σε σύγκριση με το 2015! Και με έμφαση είπε πως «το σωτήριον έτος 2018 η κυβέρνηση προϋπολογίζει να αντλήσει από την οικονομία, φόρους, 48 δισ.». Μάλιστα, όπως είπε, 48 δισ ευρώ είχαν αντληθεί πριν από 10 χρόνια από μια οικονομία 230 δισ, ενώ σήμερα 48 δισ. φόροι, αντλούνται από μια οικονομία 180 δισ.

Στο σημείο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης αναρωτήθηκε «πού θα σταματήσετε; Στον επόμενο Προϋπολογισμό, θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει. Και τα κάνατε εφιάλτες! Τα όνειρα για μια κανονική ζωή». Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στα παραδείγματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που πέτυχαν πλεονάσματα χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν τους φόρους σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Επιπλέον αναφέρθηκε στους στόχους ανάπτυξης, στους οποίους, όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα υστέρησε δραματικά το ‘17. «Ήταν 2,7%, θυμίζω, και θα πιάσουμε το μισό. Φοβούμαι πως αντίστοιχη υστέρηση θα καταγραφεί και το ‘18. Η κυβέρνηση, ανίκανη να εργαστεί για την ανάπτυξη, θα συνεχίσει να αναδιανέμει φτώχεια, μιζέρια και φόρους. Και βόλεμα σε ένα σπάταλο κομματικό κράτος» είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση υπογράμμισε με αιχμές πως «ο προϋπολογισμός σας το ’17 εμφανίζεται αυξημένος κατά μισό δισ σε έξοδα που αφορούν κυρίως καταναλωτικές δαπάνες και δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού. Φαντάζομαι είναι οι πρόσθετες ανάγκες ορισμένων εκ των υπουργών σας στα πολυτελή ξενοδοχεία και τα καζίνο του εξωτερικού». Αναφέρθηκε επίσης και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος όπως είπε «χάρηκε πολύ που τον κάλεσαν να χτυπήσει το σφυρί στη Wall Street! Δεν νομίζω ότι έχουμε δει πιο χαμογελαστό, πιο χαρούμενο, πιο εντυπωσιασμένο και τελικά πιο ευτυχισμένο, τον συνήθως βλοσυρό στη Βουλή κ. Τσακαλώτο. Αν το ξέραμε κύριε υπουργέ θα είχαμε προσπαθήσει να οργανώσουμε νωρίτερα μια εκδρομή στο ναό του καπιταλισμού».

Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε πως «αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του Κινήματος μας» και συμπλήρωσε πως «το Ποτάμι, όπως και το Κίνημα Αλλαγής-που χτίζουμε αυτές τις μέρες- θέλει να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών. Όχι τις λύσεις που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί. Όχι τις λύσεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments