Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / ΕΛΑΣ: Έτος κατά των ναρκωτικών το 2018
ΕΛΑΣ: Έτος κατά των ναρκωτικών το 2018 | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:53 20 Δεκεμβρίου 2017, 16:53

Άνοιγμα στην κοινωνία, με έμφαση στην ενημέρωση των μαθητών, αλλά και των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών, για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, το 2018, εξήγγηλε σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ανακήρυξε τον καινούργιο χρόνο «Έτος κατά των ναρκωτικών», από την Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου παραδόθηκαν στην πυρά, στην υψικάμινο εργοστασίου, σημαντικές ποσότητες εξαρτησιογόνων ουσιών, που είχαν κατασχεθεί μέσα στο 2017.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επέλεξε συμβολικά το συγκεκριμένο περιβάλλον, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση της Αστυνομίας να χαρακτηρίσει το 2018 έτος κατά των ναρκωτικών και παράλληλα να στείλει μήνυμα και έκκληση προς όλους να συμπορευτούν σε αυτήν την προσπάθεια.

Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Τσουβάλα ήταν το γεγονός ότι το 2017 είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των ναρκωτικών για την Ελληνική Αστυνομία -όπως είπε.

Επίσης, τόνισε τη βούληση της πολιτείας και της ΕΛΑΣ «να έχει πιο δραστική αντιμετώπιση στα παράνομα κυκλώμαστα, τα οποία υποχρεώνουν τους νέους ανθρώπους στη χρήση των ναρκωτικών, που τους οδηγεί στην περιθωρειοποίηση, στη σωματική και ψυχική φθορά και τέλος στον θάνατο».

Ετικέτες: 


2017